• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučević pred Mundobasket: Možemo mnoge da iznenadimo

Autor mondo.rs

Centar Orlanda motivisan da sa reprezentacijom Crne Gore što duže ostane na takmičenju u Kini. Na startu protiv Adetokunba i Grčke, a u slučaju plasmana u drugu fazu igraće protiv SAD...

 Nikola-Vucevic-intervju-FIBA-Mundobasket-2019-Crna-Gora Izvor: MN PRESS

Nikola Vučević spreman je da poslije odlične sezone u Orlando Medžiku (20,8 poena i 12 skokova po utakmici) i potpisivanja novog ugovora (četiri godine, 100 miliona dolara) obraduje ljubitelje košarke u Crnoj Gori.

Zemlja sa manje od 700.000 stanovnika, krajem avgusta u Kini će debitovati na šampionatu svijeta, nakon što je u kvalifikacijama nadmašila renomirane selekcije poput aktuelnog evropskog prvaka Slovenije i Letonije.

Crna Gora će se takmičiti u teškoj grupi, sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom, ali Vučević kaže da će sa saigračima rado prihvatiti taj izazov. Među njima su samo dvojica starijih od 30 godina.

"Imamo mnogo energije i motiva da u Kini uradimo velike stvari. Idemo da se borimo i takmičimo, a vjerujem da možemo da iznenadimo mnoge ljude i timove. Prvi cilj je plasman u drugu fazu, a onda što se duže zadržimo na turniru, to bolje", poručio je Vučević u razgovoru za sajt FIBA.

Ako zauzmu neko od prva dva mjesta u grupi, Crnogorci će se sasvim izvjesno sastati sa SAD, koja će i u oslabljenom sastavu biti veliki favorit u odnosu na Tursku, Češku i Japan.

"Razmišljamo prvenstveno o našoj grupi, u kojoj je Grčka sa Janisom Adetokunbom, Nikom Kalatesom i drugim sjajnim igračima. Spadaju među najbolje timove na cijelom šampionatu i realno je da u grupi zauzmu prvo mjesto. Borba sa Brazilom i Novim Zelandom za drugu poziciju biće žestoka", najavio je Nikola Vučević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC