• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kad smo već na SP, hajde da napravimo nešto veliko"

Autor mondo.rs

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u kolašinskom miru i tišini se sprema za istorijski nastup na Mundobasketu. Nemanja Vranješ otpao sa spiska

 Crna-Gora-pripreme-za-Mundobasket-2019-otpao-Nemanja-Vranjes Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Košarkaška reprezentacija Crne Gore ostavila je nedjelju radnih dana za sobom u Kolašinu, atmosfera je sjajna, a svi u timu tipuju da bi to zajedništvo moglo da bude "faktor x" na debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Kini (31. avgust - 15. septembar).

"Prvi dio priprema prolazi, možda, i bolje od očekivanog. Najbitnije je da su nas povrede zaobišle, a sada slijedi zanimljiviji period, utakmica sa Asvelom, a onda i jak turnir u Lionu. Tamo ćemo vidjeti u kakvom smo stanju u odnosu na ostale ekipe", rekao je krilni igrač reprezentacije Crne Gore Suad Šehović.

Nikola Vučević se juče pridružio četi Zvezdana Mitrovića, pa selektor sada može da računa na 15 igrača.

Mundobasket definitivno propušta Nemanja Vranješ, jer nije uspio da sanira povredu koju je vukao.

 Crnogorci će u Kolašinu biti do 13. avgusta, a onda putuju za Lion, gdje će odmjeriti snage sa Francuskom, Argentinom i Brazilom.

"Još nismo počeli da gledamo protivnike, više se baziramo na fizičku pripremu. Dolaskom Nikole Vučevića kompletirali smo ekipu, i sada ćemo moći polako da skautiramo protivnike i da se pripremamo za njih. Ali, na prijateljskim mečevima nećemo otkrivati sve karte, već ćemo nešto čuvati za ono što je najbitnije. Nikada nismo obećavali previše, ne obećavamo ni sada”, rekao je Šehović, koji će sa kolegama 11. avgusta odigrati prijateljsku utakmicu zatvorenog tipa protiv Asvela.

"I u pripremnom periodu ćemo ići utakmicu po utakmicu, i davati maksimum. A na prvenstvu šta god da napravimo je veliko, jer ni najveći optimisti nisu očekivali ovakav rezultat. Ali, kad smo već na prvenstvu, zašto da ne napravimo i neku pobjedu", ističe stariji od braće Šehović.

Poslije Liona selekcija Crne Gore kreće u Kinu, gdje će odigrati još tri kontrolna meča, između 23. i 27. avgusta, protiv Irana, Nigerije i Poljske. Onda slijedi Mundobasket, a tim Zvezdana Mitrovića igra u grupi F u Nanđingu, zajedno sa selekcijama Grčke, Novog Zelanda i Brazila, protiv kojeg će sparingovati na turniru u Lionu.

"Radimo odlično. Sada nam je najteži period rada, zato smo se odlučili da pripreme odradimo na planini, kako bismo mogli da odmaramo i treniramo u miru. Sve ide kako treba i hvala bogu nema povreda i problema", poručio je centar Marko Todorović, koji crta ambicije pred istorijski nastup na Mundobasketu.

"Imamo jaku ekipu koja će se boriti. Za koliko će to biti dovoljno, vidjećemo", naveo je reprezentativac Crne Gore.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC