• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomašević: Da Bogdan igra za Srbiju 140.000 evra!

Autor mondo.rs

Generalni sekretar KSS otkrio je detalje višenedjeljne borbe, vođene da bi sjajni bek ovog ljeta mogao da nastupi na Mundobasketu.

 Dejan-Tomasevic-osiguranje-NBA-igraca-Bogdan-Bogdanovic-Mundobasket-2019 Izvor: MN PRESS

Dejan Tomašević govorio je na konferenciji za novinare u "Štark areni", povodom prijateljske utakmice Srbija - Litvanija, zakazane za subotu u 21.00.

On se u ime Košarkaškog saveza Srbije zahvalio selektoru Aleksandru Đorđeviću i svim igračima koji su "odvojili još jedno ljeto da budu sa reprezentacijom", sa ciljem da naprave što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Generalni sekretar KSS potom je prešao na temu osiguranja za NBA igrače i otkrio da je bilo peripetija oko jednog od najvažnijih igrača, a to je bek Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović.

Za njega je bilo potrebno platiti 140.000 evra, što je KSS na kraju i uradio, uz ogromnu pomoć države.

"FIBA je prije dvije godine preuzela na sebe teret osiguranja NBA igrača. Svi NBA igrači koji igraju za nacionalne timove, pokriveni su FIBA osiguranjem. Nažalost, osiguravajuća kuća zadržala je mogućnost da igrači koji su relativno povrijeđeni, ili su operisani, imaju dodatno osiguranje. Bogdan je prošle godine imao jednu operaciju, pa je KSS u septembru morao da plati dodatno osiguranje".

Tomašević je naveo da je ovog ljeta taj problem bio očekivan, ali da je prepiska sa FIBA, Sakramentom i NBA trajala pune tri nedjelje.

"Uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlada Divca uspjeli smo da osiguranje smanjimo sa 355.000 dolara na 140.000 evra, što je za nas veliki izdatak. Obratili smo se ministarstvu sporta, vladi, državi i oni su razumjeli značaj Bogdanovog igranja na Svjetskom kupu. Hvala predsjedniku, vladi i ministru sporta što su nam uplatili taj novac. Mi smo ga već prebacili osiguravajućoj kući, pa je Bogdan 'pokriven' i nema problema da zaigra za Srbiju", konstatovao je Tomašević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC