• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kari Pešić: Ameri nisu glavni favoriti na SP

Autor mondo.rs

Iskusni stručnjak tvrdi da će ekipa Grega Popovića u Kini imati ozbiljnu konkurenciju u trci za medalje

 Svetislav-Pesic-o-favoritima-na-Mundobasketu-2019 Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić zna kako se osvaja svjetsko zlato. Predvodio je iskusni stručnjak reprezentaciju Jugoslavije do pehara na Mundobasketu u Indijanapolisu 2002. godine.

Njegova reprezentacija je na tom putu savaladala i favorizovanu selekciju SAD, predvođenu Polom Pirsom, Redžijem Milerom, Andreom Milerom i ostalim zvijezdama.

Amerikanci su pali u četvrtfinalu (81:78), potom je savladan Novi Zeland (89:78), a u finalu je pobijeđena selekcija Argentine nakon produžetka - 84:77.

Srbija, predvođena selektorom Aleksandrom Đorđevićem, cilja medalju i ove godine na Svjetskom prvenstvu, a Amerikanci predvođeni sjajnim stručnjakom Gregom Popovićem ponovo slove za glavne favorite.

Pešić ne dijeli to mišljenje, ali ne samo iz razloga što su Popoviću, koji je naslijedio dugogodišnjeg uspešnog selektora Majka Kžiževskog, nastup otkazali brojni igrači.

"Amerika jeste jedan od favorita na Svjetskom prvenstvu u Kini, ali očigledno je da nije glavni favorit", izjavio je za "Sportski žurnal" Pešić.

"Da li je otkazivanje važnih igrača za reprezentaciju prednost za ostale selekcije koji su kandidati za medalju, teško je reći. Amerikanci predvođeni Popovićem sa klupe imaće dobru ekipu, koji će odlikovati jaka odbrana. I treba očekivati motivisan tim", napomenuo je trener Barselone.

On kaže da i Srbija ima svoje adute i spada u najuži krug reprezentacija koje konkurišu za mjesto na pobedničkom postolju.

"Mi poodavno nismo imali ovako kvalitetnu selekciju. Igrači i stručni štab su već dugo zajedno i sa uspjehom rade u kontinuitetu. Favoriti za medalju, pored naše selekcije, su još Španija i Grčka", naveo je Svetislav Pešić.

Svjetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija će igrati u grupi sa Angolom, Filipinima i Italijom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC