• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: Na trening čekajući FIBA

Nisu baš u zavidnoj situaciji najbolji košarkaši Srbije.

 MONDO TURSKA: Na trening čekajući FIBA Izvor: MONDO

Odugovlačenje od strane nadležnih u FIBA, kada je riječ o (ne)kažnjavanju učesnika u tuči između Grčke i Srbije na Akropolis kupu u Atini, dovelo je "orlove" u situaciju da u četvrtak predveče idu na trening ne znajući za konačan ishod.

Reprezentativci Srbije sletjeli su u četvrtak oko 13.30 po lokalnom vremenu (12.30 po srednjeevropskom) u Kajseri i vrlo brzo prijavili se u Hotel "Hilton" u kojem će boraviti do, nadamo se, plasmana u osminu finala.

Zbog mirnog leta i upražnjenog termina od 19 časova po lokalnom vremenu, selektor Dušan Ivković odlučio je da "bukira" termin u Kajseri Areni, u kojoj će se igrati utakmice Grupe A.

U taboru "orlova" očekuju da će FIBA odluku saopštiti oko 18 časova po srednjeevropskom vremenu, baš u trenutku kada se ekipa bude zagrijavala za trening.

Generalno, među igračima osjeća se da "kazna" lebdi nad glavama, što pojedini igrači priznaju i u svojim izjavama.

Iz tog ugla, svi jedva čekaju da FIBA kaže svoje, a potajno se nadaju da će u pravu biti oni "upućeni" koji tvrde da će akteri tuče biti kažnjeni "naknadno", tj. da će eventualne suspenzije biti aktivirane poslije završetka Mundobasketa.

Suprotno njima, postoje pesimisti koji predviđaju da će kapiten Srbije Nenad Krstić i zamenik kapitena Miloš Teodosić biti kažnjeni sa jednom do tri utakmice neigranja na turniru, koji što se tiče Grupe A, počinje u subotu utakmicom između Australije i Jordana (15.30 srednjeevropsko vrijeme). Poslije toga, na teren će istrčati košarkaši Srbije i Angole (18.00), a potom Njemačke i Argentine (20.30).

Tokom leta u Kajseri, grad sa oko milion stanovnika, ali ne baš zavidnom infrastrukturom i javnim transportom, košarkaši Srbije bili su raspoloženi, prije svih Novica Veličković, Nenad Krstić, Milan Mačvan i Nemanja Bjelica.

Miloš Teodosić je spavao, Marko Kešelj i Duško Savanović čitali magazine, a ostali uglavnom slušali muziku... "Nemiran" avion prilikom slijetanja nije nikoga uplašio ili se to bar nije dalo vidjeti.

Reprezentativci Srbije treniraće u petak ujutru u pomoćnoj sali za treninge, a uveče ponovo u Kajseri Areni, kapaciteta 7.200 gledalaca. Ta dvorana još se zove Kadir Has Spor Salonu. Sagrađena je 2008. godine.

Srbija u nedelju, takođe od 18 časova po našem vremenu igra sa Nemačkom, a potom od 15.30 sa Jordanom. Utorak, 31. avgust je slobodan dan, a potom slijede mečevi sa Australijom (15.30) i Argentinom (18.00).

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC