• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

#MONDOBASKET: Sad kreće ono pravo!

Autor mondo.rs

Već danas bi mogla da bude poznata sudbina velikog broja reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Kini, a derbi grupe mogao bi Srbiji dodatno da olakša posao o prvoj poziciji. Pogledajte najavu dana uz TV prenose.

 Mundobasket Dan 7 Najava TV prenosi Izvor: MONDO

Vrijeme je za drugi krug!

Prva sedmica Svjetskog prvenstva u Kini je za nama, a sada počinje "ono pravo". Vidjeli smo ko umije i ko može, kod koga "sve teče", a ko se muči, dok će druga faza poslužiti za dodatna uigravanja pred nokaut utakmice - ili kao posljednja šansa za neke timove da se "izvuku".

Srećom, Srbija ne mora da se brine oko toga, četvrtfinale je praktično obezbjeđeno, ali ga treba potvrditi već danas protiv Portorika u Vuhanu - već od 10.30 na RTS.

Naš stari znanac sa planetarnih prvenstava je napravio mini-iznenađenje u Kini i prošao grupu u kojoj je igrao sa Tunisom, Iranom i Španijom, pa je uz sve probleme sa sastavom ostvario skor 2-1, dovoljan za nastavak takmičenja.

Nisu pokazali dovoljan kvalitet košarke da bismo se uplašili od njih, ali nijedan rival na Mundobasketu nije za potcjenjivanje i ne može se dobiti bez borbe.

MONDOBASKET Srbija prva, Bogdanović solidan
Izvor: MONDO/YouTube

Opet, ako ih Srbija shvati ozbiljno ne bi trebalo da ima problema, štaviše selektor Đorđević je najavio i redukovanu minutažu za pojedince.

Naravno, što je i logično pre najvažnijeg duela u ovoj fazi sa Špancima (nedelja, 13.30).

Značaj tog meča mogla bi da "umanji" Italija, naš rival iz grupe o kojoj se gost MONDO podkasta "Šesta lična" Duško Savanović dobro raspričao i zasmejao sve sjajnim šalama, koja svoj "do or die" meč na Mundobasketu igra od 14.30 - upravo protiv "crvene furije".

Šesta lična - Duško Savanović
Izvor: MONDO/YouTube

"Azurima" je neophodna pobjeda kako bi ostali u takmičenju, a Rusima (2-1) koji igraju protiv Poljske (3-0) već u 10 časova u Fošanu, odnosno Venecueli (2-1) protiv Argentine (3-0), od 14.00 u istom gradu kroz koji smo i mi prošli...

Tako bi se u grupi "I" poslije ovog dana već moglo rešiti pitanje prolaska.

Naravno, u slučaju očekivanih pobjeda, onda bi Poljaci i Argentinci odlučivali o prvoplasiranom, dok bi onaj lošije klasifikovan išao na Srbiju u nokaut fazi, pod uslovom da pobedimo naredne dvije utakmice u Vuhanu, što se nadamo da će se i desiti.

TV PRENOSI ZA 6. SEPTEMBAR

10.00 Poljska - Rusija - Sportklub 1
10.30 Srbija - Portoriko - RTS1
14.00 Argentina - Venecuela - RTS2
14.30 Španija - Italija - RTS1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC