• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Plašio sam se da zbog tromboze više neću igrati"

Autor mondo.rs

"Samo mi je rekao da se ne pomjeram!", rekao je Stratos Perperoglu i prisjetio se događaja koji mu je promijenio život prije osam godina.

 Stratos-Perperoglu-tromboza-plasio-se-da-vise-nece-igrati-kosarku Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Sjajni grčki košarkaš Stratos Perperoglu i sa 35 godina igra na vrhunskom nivou.

Trostruki šampion Evrolige drugu sezonu zaredom nastupa za KK Crvena zvezda mts, gdje je prošle sezone bio i te kako bitan faktor do povrede, a u intervjuu za sajt "Evrolige" otkrio je malo poznate detalje iz karijere koji su ga veoma zabrinuli.

Naime, u ljeto 2011. godine, kada je drugi put uzastopno postao prvak Evrope sa Panatinaikosom, na putu za SAD otkriven mu je zdravstveni problem.

Sjedio je u avionu i nije ustao čitav let i poslije dugog puta je osjetio bol u desnoj nozi. Pošto nikada prije nije osjetio te simptome pomislio je da je zbog dugog perioda mirovanja, ali je bol postajala sve jača i jača... Uplašio se, imao je tek 27 godina.

Doktor je odlučio da mu provjeri vene i onda ostao u šoku...

"Samo mi je rekao da se ne pomjeram! Kazao je da su mi vene začepljene i da je u pitanju ozbiljno zdravstveno stanje", ispričao je Perperoglu i otkrio da je potom ustanovljena tromboza (krvni ugrušak) koju je imao i njegov otac, ali u mnogo kasnijem dobu zbog čega se posebno uplašio.

Izvor: MN PRESS

Ispričao je da je ostao u bolnici desetak dana gdje su ga liječili i nije smio da izađe na teren pošto je postojala opasnost da iskrvari.


"Iskreno, nisam znao da li ću ikada više igrati ponovo košarku. Čuo sam priče da su neki drugi igrači imali i da postoji opasnost od završetka karijere", otkrio je Stratos Perperoglu i podsjetio se da se postepeno vraćao na teren.

"Nekada život shvatamo olako... Tako sam shvatio svoju karijeru, mislio sam da ću igrati zauvijek", naveo je Perperoglu i podsjetio se povrede u dresu Zvezde prošle godine.

"Kada god imam neku povredu, kada sam pokidao mišić lista, rekao sam doktorima da mi ipak provjere i vene. Brinem i o dijeti, na dugim letovima nosim specijalne čarape...", ispričao je grčki košarkaš i otkrio da sa sobom nosi i lijekove koji mogu da mu pomognu.

Ovi problemi inače su tipični kod visokih osoba na dugim avionskim letovima...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC