• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američki "talasi" preplavili Litvance

Reprezentacija SAD prvi finalista Svjetskog prvenstva. Litvanija izborila častan poraz, ali nijednog trenutka nije ozbiljno zaprijetila.

 Američki "talasi" preplavili Litvance Izvor: MONDO

Majk Kžiževski odveo je prvi ešalon NBA zvijezda do zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu. Na Mundobasket u Turskoj poveo je igrače znatno manjeg kalibra, ali eto ga i sa njima u borbi za zlato!

Za sada, Amerikanci iz osam utakmica imaju isto toliko pobjeda. Za devetu će igrati u nedjelju od 20.30, protiv Turske.

U prvom polufinalu, SAD - Litvanija 89:74 (23:12, 19:15, 23:26, 24:21).

Igrač utakmice bio je Kevin Durent sa 38 poena i devet skokova, dok je veteran Robertas Javtokas imao 15 poena i devet skokova u poraženom timu.

Kod Litvanaca je podbacio glavni igrač, njihov jedini NBA as Linas Kleiza, koji je iz igre pogodio samo jednom iz 11 pokušaja.

Amerikanci su pokazali ko je ko, kada su između petog i 14. minuta napravili seriju od 20:3 i poveli sa 29:14. U okviru te serije, bila je jedna manja, od 12:0, u kojoj je Durent postigao deset poena. Do kraja četvrtine već je imao 17 na svom kontu!

Litvanci su igrali onako kako jedino znaju- sa puno trčanja, brzo, šutem spolja, ali nije ih krenulo ni izbliza kao protiv Argentine u četvrtfinalu. Na kraju su ubacili 11 trojki iz 28 pokušaja, međutim, veliku većinu u periodu kada se više igralo za publiku, nego za pobjedu.

Amerikanci su sjajno kontrolisali utakmicu. Kada god bi Litvanija prišla na 10-12 poena zaostatka, odgovarali bi serijama - 11:2, 9:0, 7:0...

Na kraju posljednje od tih serija, pri rezultatu 82:64, Durent je postigao trojku, a onda se ponio klinački - otišao je ispod tribine sa litvanskim navijačima, ironično im aplaudirao i rukom pokazao da mogu da idu kući!?

Sastav Kestutisa Kemzure dobro se držao u većini statističkih kategorija, nisu Litvanci imali ni previše izgubljenih lopti za kontre SAD (14), ali u reketu nisu mogli da urade ništa. Doduše, sudije su dozvolile Amerikancima da igraju "NBA odbranu", sa dosta kontakta.

I na ovoj utakmici je briljantnu rolu iz drugog plana odigrao Lamar Odom. Krilni centar Lejkersa, koji za reprezentaciju igra centra, istakao se ofanzivnim skokovima i majstorskim potezima pod košem, kada god je bilo relativno "gusto".

SAD: Bilaps 3, Durent 38 (9/13 za dva, 5/12 za trojku, 5/5 penali, 9sk), Rouz, Vestbruk 12 (7sk, 3as), Gej 2, Iguodala 9, Grejndžer, Kari 3, Gordon 3, Lav 6, Odom 13 (10sk), Čendler.

LITVANIJA: Seibutis, Kalnietis 10, Mačiulis 9, Pocius 13 (7sk), Gečevičijus 6, Delininkaitis 8, Jasaitis 5, Kleiza 4 (1/7 za dva, 0/4 za trojku, 5sk), Klimavičijus, Jankunas 4, Andriuskevičijus, Javtokas 15 (9sk).

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC