• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki "uzak" za Igokeu!

Bez većih problema košarkaši Igokee su u prijateljskom susretu savladali aktuelnog prvaka BiH, ekipu Širokog sa 73:56.

 Široki "uzak" za Igokeu! Izvor: MONDO

U duelu dva učesnika NLB lige, Aleksandrovčani su pokazali veći kvalitet, koji je posebno došao do izražaja u prvom poluvremenu (50:27). Do kraja utakmice domaći su uz brojne rotacije igrača držali stalnu prednost od dvadesetak koševa razlike, a najveću su stvorili četiri minuta prije kraja kada su poveli sa "plus 25" (70:45).

Igokea - Široki 73:56 (26:15, 24:12, 11:12, 12:17)

Sportski centar: "Nenad Baštinac" u Aleksandrovcu, gledalaca: 200, sudije: Milan Adamović, Dragan Ćazić i Zdravko Zečević (Banja Luka).

Igokea: Haris 17, Đerasimović, Dozet 3, Đurković 9, Đurica, Nađfeji 6, Mirković 4, Rakočević 11, Pantić 8, Vitkovac 13, Korać 2, Vučenović. Trener: Slobodan Klipa.

Široki: Štemberger, Novak 3, Planinić 13, Barać 5, Pilepić 3, Naletilić 5, Morović 2, Bilinovac 7, Grgat 6, Ramljak, Peršić 2, Špralja 10. Trener: Ivan Velić.

"Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme. Dosta snažnu, čvrstu košarku, onako kako bi trebalo da igramo. U drugom dijelu Široki je izašao iz svlačionice odlučan da nam se suprotstavi fizički i u tome je uspio. Međutim, nije nam u ovom momentu primaran rezultat već da razigramo što više igrača. Neke sam igrače i duže držao u igri. Mislim da smo imali koristi od ove utakmice. Široki je NLB ligaš, koji igra dosta čvrsto i snažno i ima dobar atletski tim. Koristila nam je utakmica za prilagođavanje na način igre koji nas očekuje", rekao je trener "igosa" Slobodan Klipa za "Glas Srpske".

Igokea će do četvrtka raditi u Aleksandrovcu, poslije čega slijedi mini-turneja po Srbiji i Hrvatskoj.

"Prvo ćemo u Vršcu igrati sa Hemofarmom, zatim u Beogradu protiv Partizana i FMP-a, a nedugo potom slijedi duel sa Cedevitom u Zagrebu. To je mini-turneja od četiri utakmice koja će nam i te kako koristiti".


Strateg Širokog Ivan Velić imao je samo riječi hvale na račun Aleksandrovčana.

"To je ekipa za gornji dom NLB lige. Sigurno među osam najboljih, a možda i za prva četiri mjesta. Imamo mladu ekipu i još smo u fazi traženja najboljih rješenja, jer teško je nadoknaditi odlazak Mejsona, Puljka, Longina, Čolaka.. Sa ovom podmlađenom ekipom cilj nam je da ostanemo u NLB ligi",
podvukao je Velić.

Stigao Amerikanac Čejs

Aleksandrovčani su doveli dugo najavljivanog plejmejkera, a riječ je o Brajanu Čejsu (29 godina, 178 centimetara). Nekadašnji student univerziteta Virdžinija Tek posljednji angažman imao je u španskom Valjadolidu, u Evropi je od 2008. godine, a igrao je i za Bešiktaš, Le Man, te moskovski Dinamo. Sa Igokeom je potpisao jednogodišnji ugovor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC