• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teo u idealnoj petorci, Durent MVP

Kakva petorka najboljih na Mundobasketu - Teo, Durent, Skola, Turkoglu, Kleiza!

 Teo u idealnoj petorci, Durent MVP Izvor: MONDO

Najubitačniji napadač sada već petostrukog šampiona svijeta, tima SAD, Kevin Durent, proglašen je za najboljeg košarkaša na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

Durent je turnir završio sa prosjekom od 22,1 poena, a njegov tim jedini je koji je zabilježio svih devet pobjeda, uključujući i finalnu nad Turskom.

Logično, Durent je svrstan u idealnu petorku, u kojoj je još bilo mjesta za Miloša Teodosića (Srbija, plejmejker), Hidajeta Turkoglua (Turska, krilo), Linasa Kleizu (Litvanija, krilo) i Luisa Skolu (Argentina, centar).

Vjerovatno vam u oči upada da je naš Teo jedini član idealne petorke, koji ne nastupa u NBA ligi.

Zanimljivo, Teodosić i Skola nisu se pojavili na terenu Sinan Erden dvorane da prime nagrade za individualna dostignuća.

Luis Skola najbolji je strijelac turnira sa 27,8 poena po meču, drugi je Novozelanđanin Kirk Peni (24,7), a treći Durent.

Najbolji skakač turnira je Kinez Ži Đinlijan sa 10,2 skoka po meču, drugi je gorostas iz Irana Hamed Hadadi (8,6), a treći Jordanac Zaid Abas (8,4). Nenad Krstić je na šestom mjestu (7,4). Teodosić je i treći asistent turnira, sa 5,8 asistencija po meču, a ispred njega su Pablo Priđoni (Argentina, 6,4) i Marselinjo Uertas (Brazil, 5,9).

Najbolji bloker je Mamadu Lamizana iz Obale Slonovače (3,2), najbolji kradljivac Iranac Arsalan Kazemi (2,8), a najviše minuta u igru, u prosjeku, provodio je Karlos Delfino (Argentina, 36,8).

Na timskom planu dominiraju SAD, mada je i Srbija u vrhu u mnogim statističkim kolonama.

Najbolji napad imaju novi šampioni sa 94,3 poena po meču, druga je Srbija (89), a treća Španija (85,8). Najbolju odbranu igrali su vicešampioni Turci (64), potom Amerikanci (68,7) i Rusi (71,3).

U skoku ponovo su dominirali Amerikanci, sa prosjekom od 41,6 skokova po meču, ispred Portorikanaca (40,4) i Litvanaca (38,8). Četvrti su srpski košarkaši sa prosječno 38,4 skoka po meču.

U asistencijama, prvi su Amerikanci (18,5), Španci (18.4) i Srbi (17,9)...

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC