• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka: Nedopustivo je da se Dudi duguje!

Kapičić: "Dudi dugujemo devet plata i premije". Ministarka: "Sramota! Dobili ste novac od Ministarstva, isplatite čovjeka!".

 Ministarka: Nedopustivo je da se Dudi duguje! Izvor: MONDO

Dušan Ivković je preporodio srpsku košarku, ali i pored fantastičnih uspjeha nisu mu isplaćena sredstva koja mu pripadaju po ugovoru sa Košarkaškim savezom Srbije.

Predsjednik KSS Dragan Kapičić otkrio je da Savez duguje selektoru 430.000 evra i nada se da će dug biti izmiren do kraja godine.

"Selektoru smo dužni devet plata, a to je suma od oko 180.000 evra, plus obećane premije za srebro na EP u Poljskoj, u visini od 250.000 evra. Nadam se da ćemo u sljedeću godinu ući bez tih repova", rekao je Kapičić, koji je u više intervjuu za sportsku štampu istakao i da ne namjerava da podnese ostavku na tu funkciju.

Povodom ove izjave reagovala je ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, koja je ocijenila kao nedopustivo dugovanje plata Ivkoviću i saopštila da će zahtijevati da se "ta sramna situacija" riješi.

"Kao ministarka omladine i sporta, oduvijek sam smatrala da oni koji našem narodu donose radost i istovremeno grade dobar imidž Srbije u svijetu, treba da budu adekvatno nagrađeni. Upravo iz tog razloga zalagala sam se da se nastavi program nacionalnih priznanja za sportiste i u tome sam uspjela", navodi se u pisanoj izjavi Samardžić-Marković dostavljenoj medijima.

Ministarka ne razumije zašto se Ivkoviću duguje novac kada je njeno Ministarstvo uplatilo tražena sredstva na račun KSS.

"Nedopustivo je da Košarkaški savez duguje devet plata selektoru Ivkoviću, a da je pritom samo u ovoj godini na račun KSS ministarstvo uplatilo više od 70 miliona dinara (oko 700.000 evra) i to prema planu koji je sam KSS dostavio. Isplaćeni su i redovni programi, kampovi za mlade i nagrade za osvojeno srebro na prologodišnjem Evropskom prvenstvu", rekla je ministarka.

Prema njenim riječima, Ivković je, kao drugi otac, košarkašima "vratio vjeru u uspjeh srpske košarke".

"Postavljam otvoreno ptanje: odakle bilo kome pravo da se na ovaj način poigrava našim selektorom, košarkašima i u krajnjoj liniji ministarstvom? Tokom nedelje želim da se sretnem sa selektorom i kapitenom reprezentacije i da im prenesem svoju podršku i zahvalnost za sve što čine za našu državu i narod", rekla je Samardžić-Marković.

Ona je ukazala da su "ovakve situacije sramne" i da zahtijeva da se u najkraćem roku riješe.

"Srpski košarkaši i selektor treba da dobiju sve što im pripada. To su apsolutno zaslužili i zaradili", rekla je ministarka omladine i sporta.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC