• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Srbija ne da Dudi da ode!

Ovakvu podršku u srpskom narodu nisu imale ni neke slavne istorijske ličnosti, despoti, kraljevi, vojskovođe, revolucionari, maršali, predsjednici, premijeri...

 MONDO: Srbija ne da Dudi da ode! Izvor: MONDO

Iako shvatamo da je u anketi našeg sajta, na pitanje: "Šta mislite o ideji da ode Duda?" glasala nadasve internet populacija, čija se prosječna starost "vrti" negdje oko 20 godina, iako bi za potpuno mjerodavan uzorak trebalo ispitati i nešto starije građane Srbije, potom i one koji ne koriste internet, rezultati ankete nedosmisleno upućuju na to da će Srbija biti duboko razočarana ukoliko ne bude nastavljena saradnja između Košarkaškog saveza Srbije.

Dušan Ivković jednostavno mora da ostane selektor "orlova", poruka je čitalaca MONDA.

Od ponedjeljka u 13.10, kada je anketa postavljena na naš sajt, do utorak u 17.45 kada smo odlučili da "podvučemo crtu", glasalo je 10.128 posjetilaca MONDA. O koliko se ozbiljnom uzorku radi, govore i podaci da mnoge marketinške agencije, koje na porudžbinu raznih organizacija, stranaka i grupa, sprovode istraživanja među građanima, prave svoje uzorke na oko 1.000 ispitanih i da se potom moguća odstupanja mjere u procentima, do 1,5 odsto.

A, evo kako je glasalo više od 10.000 ljudi na MONDU.

Svega 264 osobe, što je tri procenta, protivi se ostanku Dušana Ivkovića na mjestu selektora. Oni smatraju da "Ova zemlja ima još dobrih trenera", koji bi mogli da naslijede Ivkovića.

Ostalih 97 odsto ispitanih odabralo je jedan od tri odgovora koji upućuju na to da bi Ivković trebalo da nastavi da radi kao selektor Srbije.

Čak 6.454 glasača, odnosno 64 odsto, izabralo je odgovor da bi odlazak Ivkovića sa mjesta reprezentacije bio: "Katastrofa!

Dvadeset odsto, tj. 1.977 ispitanih, odlučilo se za odgovor: "Ne vidim zašto bi išao", dok je 14 odsto, odnosno 1.426 ispitanih kliknulo na odgovor: "Čija je to uopšte ideja!?"

Uz nadu da će i sam selektor srpskih košarkaša Dušan Ivković pročitati ove redove i uvidjeti koliku podršku ima, a ona se jasno mogla vidjeti i kroz komentare naše publike ispod tekstova tokom Svjetskog prvenstva u Turskoj, prenosimo vam još nekoliko mjerodavnih mišljenja, dok ne stignu nova.

Vlade Divac poručio je iz Istanbula da "neće dozvoliti Ivkoviću da ode", Dragan Kićanović nadovezao se da je od velike važnosti za KSS da se nastavi saradnja sa takvom košarkaškom veličinom, ministarka u Vladi Srbije Snežana Samardžić Marković poručila je da Savez podhitno mora da isplati dug prema Ivkoviću, sada kada je novac stigao sa različitih strana, a igrači...

Njihova poruka svakako je najmjerodavnija.

Oni su za prethodne tri godine Ivkovića doživjeli kao svog oca, u ekipi je stvorena veličanstvena atmosfera, ekipa funkcioniše kao jedno tijelo, a odlazak Dušana Ivkovića predstavljao bi na neki način transplataciju srca u tom mladom tijelu.

Ivković poslije poraza od Litvanije u borbi za treće mjesto na Mundobasketu u Turskoj nije krio da Savez nije imao sredstva da u potpunosti isprati ugovor koji je potpisan sa njim i da je on doveden u situaciju da prvi put u karijeri ne odradi do kraja svoj ugovor, bilo u timu, bilo u reprezentaciji.

Između ostalog, to je bio jedan od razloga zbog kojeg je Ivković nedavno prihvatio da trenira i Olimpijakos, koji nije štedio novac da na svoju klupu vrati čovjeka, koji je tom klubu donio prvi i do danas posljednju titulu prvaka Evrope.

Tu se javio i novi problem, možda i jači od onog sa devet neisplaćenih plata Ivkoviću od strane Saveza (po priznanju predsjednika KSS Dragana Kapičića). Ivković je novinarima u Turskoj priznao da je jako umoran, da je posljednji put na odmoru bio zimus u februaru i da u ovom trenutku ne zna kako će sve izgledati i da li će on biti u stanju da radi na dva fronta, u Olimpijakosu i reprezentaciji Srbije.

Ovog ljeta, "orlovi" su počeli da se pripremaju 28. juna, a posljednju utakmicu na SP odigrali su 12. septembra, pa vi izračunajte koliko je to dana neprekidnog rada na jednom projektu, dok bi drugi, pirejski, svakako trpio.

Sve to, dovelo je Ivkovića u dilemu da li bi trebalo da možda podigne sidro i poslije dva veličanstvena nastupa sa svojim "klincima" na EP u Poljskoj 2009. i SP u Turskoj 2010. godine, ode sa kormila nacionalnog tima.

Nama ostaje da se nadamo da će energija koju su navijači, igrači i istaknuti sportski i košarkaški radnici poslali selektoru, biti dovoljna da on smogne snage da nastavi da radi sa momcima, koje je još sredinom turnira u Turskoj nazvao - herojima!

A, vojska heroja mora da ima i svog vojskovođu...

"Ja bih želio, stvarno bih želio, da to radim... Ako su u Savezu, koji ne postoji, zadovoljni. Ja bih to želio, a da li ću biti u stanju, zaista ne znam", rekao je u Istanbulu jedan od najvećih košarkaških trenera koje je Srbija imala.

(Nikola Janković, MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC