• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Ojadili su nas protiv Turaka

Selektor srpske reprezentacije vraća se na sporne detalje meča sa Turskom i najavljuje da će Savez poslati u FIBA materijal sa sudijskim greškama.

 Ivković: Ojadili su nas protiv Turaka Izvor: MONDO

Ponos je osjećaj koji imamo zbog igara i ponašanja košarkaša Srbije tokom Mundobasketa u Turskoj. Ali, i dalje nije iščezao onaj bljutav ukus u ustima zbog načina na koji je "orlovima" oduzeto pravo da igraju u finalu.

U međuvremenu, pojavio se i video snimak odlučujućeg napada Turske na kojem se vidi kako Kerim Tunčeri na početku prodora, poslije kojeg je postigao posljednji koš, po prijemu lopte lijevom nogom gazi aut-liniju naočiogled sudije.

Još se ni u glavi selektora Dušana Ivkovića nije razbistrilo ono polufinalno veče protiv Turske, kada je bilo, hm, najblaže rečeno, čudnih sudijskih odluka i kriterijuma.

"Moj stručni štab je u utorak napravio skauting materijal na kojem se nalazi ravno 50 situacija sa polufinalnog meča u kojima je naš tim direktno oštećen. Razgovarao sam sa predsjednikom KSS Kapičićem i generalnim sekretarom Gavrilovićem i prenio im da smatram da naša košarkaška organizacija treba da se pismeno obrati predsjedniku FIBA, Ivanu Maniniju, kao i da u prilogu treba dostaviti pomenuti video materijal. Vjerujem da će se to narednih dana i desiti. Pošto materijal bude dostavljen u FIBA, mislim da nema prepreke da on bude i javno objelodanjen", kaže Ivković.

Ovaj čovjek je u bogatoj trenerskoj karijeri sigurno imao utakmica na kojima je bio nezadovoljan suđenjem, ali ne pamtimo da je ovoliko bio kivan na arbitre. Ni nekoliko dana poslije polufinalne utakmice ne može da dođe sebi...

"Poslije snimka poslednjeg napada Turske...još je jasnije koliko je Srbija oštećena. Pored toga, arbitar Karion iz Portorika, u trenutku kada Tunčeri prestupa, stoji na samo nekoliko metara od mesta događaja i ima potpuni pregled situacije, ali ne reaguje, što se na snimku takođe jasno vidi", kaže Dušan Ivković.

Selektor naglašava da sudija iz Portorika, ne da nije kažnjen od FIBA za ovakvu kardinalnu grešku koja je direktno odlučila finalistu, već je na neki način i "nagrađen".

"Nevjerovatno je da isti arbitar dan posle toga biva ponovo delegiran i na taj način, nagrađen, da sudi utakmicu za peto mjesto između Argentine i Španije. FIBA se i dalje nije oglasila povodom cijelog slučaja. Niko iz našeg Saveza nije dobio ni objašnjenje, ni izvinjenje zbog svega što se dogodilo, pa smatram da Kotleba i Bauman iz moralnih razloga treba da podnesu hitne i neopozive ostavke. Naročito je interesantno što su pomenuti čelnici FIBA sjedili za stolom tik pored terena i to baš na mjestu na kojem je Tunčeri izašao u aut i mogli su da vide prestup, kao i reakciju, odnosno nereakciju sudije", kaže Ivković.

Jasno je da FIBA ni pored eventualne primjedbe neće dati Srbiji medalju. Niko to od nje i ne traži. Ali je red i etički da neko odgovoran kaže: Da, sudije su pogriješile!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC