• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je "Nike" bio "selektor" tima SAD?

Nije sve tu bilo čisto, tvrdi Brendon Dženings, kojeg su mnogi očekivali u timu SAD za Svjetsko prvenstvo u Turskoj.

 Da li je "Nike" bio "selektor" tima SAD? Izvor: MONDO

Kada već nije pozvan, a kada su njegovi nesuđeni saigrači osvojili zlato, ljevoruki plejmejker Milvokija Dženings odlučio je da otvori dušu i za sve okrivi najvećeg svjetskog proizvođača sportske opreme.

Mladi NBA as, koji je prošle sezone bio senzacionalan ruki sa više od 50 ubačenih poena na jednoj utakmici, tvrdi da selektor SAD Majk Križevski nije jedini koji je birao igrače.

"Ako se malo udubite, vidjećete da je polovina igrača reprezentacije SAD na Svjetskom prvenstvu u Turskoj trenutno čvrsto vezana sponzorskim ugovorima za 'Nike'. Ne tvrdim da ta kompanija o svemu odlučuje u reprezentaciji SAD, ali siguran sam da se pitaju za mnoge stvari", hrabro je izjavio Dženings, vjerovatno ne razmišljajući kako će pravni tim "Nike-a" reagovati na ovo.

"Zato sam im ja bio problematičan, jer sam zaštitno lice ''Under Armour-a", kojeg 'Nike' vidi kao konkurenciju u budućnosti. Znam da se mnogima neće dopasti moja izjava, ali govorim istinu", nadovezao se Dženings.

Statistički gledano, njegove riječi imaju kakvu-takvu podlogu, ako se izuzme faktor koincidencije i činjenice da "Nike" teži da sponzoriše najbolje igrače, a da su uglavnom takvi igrali za tim SAD.

Svega dvojica igrača u timu Križevskog na Mundobasketu nisu nikada bili vezani ugovorima za "Nike" i radi se o Čounsi Bilapsu i Deriku Rouzu. Ostali, ili su bili ili jesu "manekeni" tog brenda.

Džeinings je bio hit prošle sezone, ali zanimljivo, njegova karijera poslije Univerziteta morala je da bude rehabilitovana u Evropi, gdje je igrao za Lotomatiku u sezoni 2008/09. U Rimu se nije najbolje snašao, pa se prijavio za prošlosezonski draft, a tamo ga je Milvoki izabrao kao 14. pika i očigledno "ubo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC