• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan u epizodi "ide - ne ide"

Čak se i beogradski sportski mediji "ne slažu" oko toga da li će Milan Mačvan ostati u Hemofarmu ili promijeniti sredinu. Ova prva opcija je bliža realnosti.

 Mačvan u epizodi "ide - ne ide" Izvor: MONDO

Kada bi svoju karijeru posmatrao kroz redove objavljene u raznim medijima, što štampanim, što elektronskim, reprezentativac Srbije Milan Mačvan vjerovatno bi bio košarkaš više različitih klubova u isto vrijeme.

Gdje je "istina"? Odnosno, gdje će krilni centar "orlova" nastaviti karijeru?

"Imam ugovor sa Hemofarmom i kako sada stvari stoje i ovu sezonu ću provesti u Vršcu", izjavio je za "Sportski žurnal" naš najmlađi igrač na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

Istog dana, u subotu, beogradski "Sport" osvanuo je sa pričom o Mačvanu u kojoj se navodi: "Nezvanično, krilni centar je prihvatio četvorogodišnji ugovor, a sada je na potezu šampion Španije koji mora da uplati 500.000 evra".

Navodno, Mačvan ima dogovor sa Kahom Laboral, a ostaje "samo" da taj klub uplati pola miliona evra Hemofarmu kao obeštećenje.

A, šta pišu španski mediji?

Oni istog dana gotovo otpisuju mogućnost da Mačvan dođe u Vitoriju, jer su se navodno u Kahi Laboral dvoumili između njega i iskusnog Amerikanca Markusa Hejslipa. Kada je Hejslip u četvrtak potpisao jednogodišnji ugovor sa bivšom Taukeramikom, tako je valjda i otpala mogućnost da Mačvan dođe u tim koji trenira Duško Ivanović i za koji će od ovog ljeta igrati Nemanja Bjelica.

"Bilo je nekoliko ponuda, ali nijedna nije uspunjavala Hemofarmove i moje uslove. Tu je i obeštećenje od pola miliona evra. Ali, nema veze... Sa Hemofarmom ću da se domognem Evrolige, a ako kojim slučajem ne uspijemo, onda ćemo probati da osvojimo Evrokup", nastavio je Mačvan priču za "Sportski žurnal", vjerovatno svjestan da će sredinom septembra teško pronaći ozbiljan angažman, ali nikad se ne zna...

Jer, upravo primjer Kahe Laboral govori o tome da neki vrhunski evropski timovi nisu formirali svoje sastave. Ukoliko ne planiraju da u prvi tim ubace neke od igrača u podmlatka, onda je činjenica da u Vitoriji imaju samo desetoricu igrača na spisku prvotimaca: Barać, Bjelica, Hejslip, Uertas, Logan, Oleson, Pjetrus, Ribas, San Emeterio i Teletović.

U odnosu na prošlu sezonu, kada je Kaha Laboral u finalu plej-ofa počistila šampiona Evrope Barselonu sa 3:0, iz Vitorije su otišli: Palasio, Elijahu, Spliter, Golubović, Ingliš, Buesa i Herman.

Dakle, tu mjesta za Mačvana i dalje ima, uprkos angažovanju Hejslipa, ali talentovani srpski košarkaš ne želi da razmišlja o tome šta bi moglo da bude, već samo šta jeste.

"Već sam se priključio treninzima Hemofarma i u mislima mi je početak kvalifikacija za Evroligu i gostovanje u Izraelu. To mi je sada jedina preokupacija", rekao je Mačvan, koji će u utorak sa Vrščanima igrati protiv Hapoel Galila u prvom od tri kola kvalifikacija za - do sada nedosanjani san Hemofarma - Evroligu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC