• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSS zove Dudu, Duda traži "tajm-aut"

Generalni sekretar KSS Zoran Gavrilović pozvao je selektora Srbije Dušana Ivkovića na razgovor oko nastavka saradnje, ali je navodno Duda zatražio "tajm-aut".

 KSS zove Dudu, Duda traži "tajm-aut" Izvor: MONDO

Izvršni odbor Košarkaškog saveza Srbije jednoglasan je po pitanju daljeg angažmana Dušana Ivkovića na mjestu selektora svih reprezentativnih selekcija.

Stav je da Duda treba da ostane.

Tim povodom, generalni sekretar KSS Zoran Gavrilović pozvao je Ivkovića na dogovor oko nastavka saradnje, pišu "Večernje novosti", ali je selektor "orlova" navodno poručio da za to ima vremena i da mu je potreban odmor da o svemu razmisli.

U Ivkovićevom ugovoru sa Olimpijakosom, potpisanim ovog ljeta, ne postoji klauzula kojom se uskraćuje mogućnost da on vodi i reprezentaciju Srbije, ali se realno otvara problem oko toga što je Duda u Savezu preuzeo brigu ne samo oko vođenja seniorske, već brige o svim reprezentativnim selekcijama. Zbog novonastale situacije, u KSS su svjesni da je neophodno da pronađu novog čovjeka, koji će brinuti o mladim reprezentacijama, dok navodno niko ne sumnja u Ivkovićevu sposobnost da u isto vrijeme vodi Olimpijakos i seniore Srbije.

Još po završetku SP u Turskoj, iste večeri poslije poraza od Litvanije, Ivković je rekao "da iskreno želi da nastavi da radi sa momcima, koje vodi od 2008. godine, ali da u ovom trenutku zaista nije siguran da će biti u stanju da to i učini".

S obzirom na to da u KSS nisu "časili časa" i da su ga vrlo brzo po završetku Mundobasketa pozvali na razgovor o nastavku saradnje, sada kada postoje sredstva da mu se isplate zaostale zarade i premije. No, onog trenutka kada je Ivkoviću odobreno da potpiše ugovor sa Olimpijakosom, završen je i period njegovog "profesionalnog" angažmana u KSS, a nastupio (nadamo se) takozvani honorarni status, pišu "Novosti".

Zbog toga, pretpostavlja se da će tema razgovora između čelnika KSS i Ivkovića biti i redefinisanje aktuelnog ugovora, sada kada se žargonski rečeno "Ivkovićeva radna knjižica nalazi u Atini".

U međuvremenu, KSS se obavezao da će prema Ivkoviću izmiriti dug od devet zaostalih zarada do kraja godine, a to je suma od oko 180.000 evra. U isto vrijeme, nije tačno određeno kada će selektoru i igračima biti isplaćene premije za osvajanje srebrne medalje na EP u Poljskoj, a tu se radi o sumi od 250.000 evra.

Svi do jednog, reprezentativci Srbije iščekuju epilog najavljenih razgovora na relaciji KSS - Ivković, sa željom da "njihov otac" Duda ostane sa njima do Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu.

Na pitanje, šta misli o mogućem odlasku Ivkovića sa mjesta selektora, kapiten "orlova" Nenad Krstić rekao je:

"Bila bi to ogromna šteta, ne zato što nemamo dobre trenere, već zato što je on došao onda kada niko nije htio ili smio da se prihvati posla. Kada nismo mogli da prođemo kvalifikacije, kada je svaki trener odbijao da se prihvatti posla, on je sve doveo na pravo mjesto", rekao je Krstić.

"Ako Ivković ode bojim se da će otići i neki igrači", dodao je Krstić, koji je u više navrata žestoko kritikovao rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC