• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašić potpisao za Trabzonspor

Jedan od najboljih košarkaša Srbije na nedavno završenom SP u Turskoj, Aleksandar Rašić, nastaviće karijeru u turskom Medikal Park Trabzonsporu.

 Rašić potpisao za Trabzonspor Izvor: MONDO

Od ranije je bilo nagovještaja da bi sada već bivši bek šuter Partizana karijeru mogao da nastavi u ovom ambicioznom timu iz Trabzona, a vijest je potvrđena u subotu na sajtu agencije Beobasket, koja zastupa Rašića.

Detalji ugovora, kao ni njegovo trajanje nisu saopšteni.

Rašić je rođen 16. marta 1984. godine u Šapcu, a prije Partizana, u koji je došao ljeta 2008. godine, igrao je za Albu Berlin, Dinamo Moskvu, Efes Pilsen, FMP Železnik i Borac Čačak.

Na Mundobasketu u Turskoj, Rašić je bilježio prosječno 9,6 poena i 3,9 asistencija po meču, a u više navrata bio je igrač odluke za "orlove", naročito u meču sa Hrvatskom.

Medikal Part Trabzonspor pravni je nasljednik tima Ulkerspor, koji je od 1995. do 2006. godine osvojio četiri titule prvaka Turske i pet Kupova. Kada su stvari postale ozbiljne i kada je Ulkerspor, kao redovan učesnik Top 16 faze Evrolige, u sezoni 2005/06 do nogu potukao Efes Pilsen u finalu turskog plej-ofa, slavni Fenerbahče odlučio je da se fuzioniše sa Ulkersporom i nastao je tim Fenerbahče Ulker.

Na temeljima ugašeng Ulkerspora, oformljen je Alpelaspor, za koji su igrali igrači iz podmlatka ugašenog kluba i taj tim održao se u elitnom rangu naredne dvije sezone. Kada je u sezoni 2007/08, Alpelaspor ispao iz Prve turske lige, čelnici Trabzonspora preuzeli su vlasništvo nad ekipom od kompanije Ulker i tim nazvali Trabzonspor, koji se prošle sezone, kao šampion druge lige, vratio u elitu i sada želi da igra bitnu ulogu u prvenstvu Turske.

Pored Rašića, u Trabzonsporu igraju Ervin Buker, Majkl Rajt, Herold Džejmison, Derik Obasohan i ostali...

Trabzonspor, iz grada na obali Crnog Mora u kojem živi skoro 1,3 miliona ljudi, igra u dvorani kapaciteta 1.200 mjesta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC