• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL(kval): Sjajni Hemofarm i Mačvan!

Košarkaši Hemofarma na fenomenalan način započeli su borbu za jedno od dva mjesta koje vode u Evroligu.

 EL(kval): Sjajni Hemofarm i Mačvan! Izvor: MONDO

Vrščani u prvoj utakmici kvalifikacija za elitno evropskoo takmičenje ubjedljivo u Tel Avivu pobijedili Hapoel Galil sa 97:84 (26:16, 21:29, 20:27, 30:12 ).

Srpski tim veći dio utakmice je bio bolji, a krizni period imao je samo u trećoj četvrtini, kada je prijetila opasnost da se domaćin odlepi.

Iako je sa repreznatcijom Srbije imao vrlo naporno ljeto, Milan Mačvan bio je centralna figura susreta. Centar "orlova" upisao je čak 31 poen, šest skokova i tri asistencija. Mačvan je imao ubjeljivo najveći indek korisnosti - 34.

Pored njega istakao se i Bojan Krstović sa 22 poena, od čega čak šest trojki iz osam pokušaja. Boris Savović zabilježio je 10 poena, Džerom Džordan 9, dok su Miloš Borisov i Marko Šutalo imali poen manje.

Vrščani gubili poslije treće četvrtine sa 67:72, ali paklenim finišom uništili šampiona Izraela i posljednji period dobili sa 30:12.

Srpski tim od početka utakmice bio je u vođstvu, a najveću prednost imao je u prvoj četvrtini kada je u dva navrata vodio sa 14 poena prednosti (19:5 i 21:7). Ipak, Hapoel se do kraja druge četvrtine vratio u život i prišao samo na dva poena zaostatka - 45:47.

Hemofarm je u 15. minutu imao plus 12 (40:28), ali je njegov protivnik serijom od 7:0 uhvatio priključak.

Izrealci su u nastavku utakmice nametnuli svoj ritam, dobili treći period i u posljednju dionicu ušli sa plus pet - 72:67. Domaći tim imao je i osam poena prednosti, a prvi put je poveo tek u 21. minutu - 48:47.

Tim Željka Lukajića posljednjih dest minuta odigrao je fantastično. Serijom od 17:5, poslije samo pet minuta uspio je Hemofarm da vrati prednost na svoju stranu i da do kraja meča stekne velikih plus 13 pred revanš na svom parketu u "Milenijumu".

Najbolji u Hapoleu bili su Tajler Vilkerson sa 20, odnosno Mekklinton sa 18 poena.

Utakmicu u Nokia Areni posmatralo je oko 3.500 gledalaca. Revanš meč igra se 24. septembra od 18.00 sati u Vršcu. Pobednik ovog dvomeča u drugom kolu igraće protiv boljeg iz duela Alba Berlin - Roan (Francuska).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC