• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL (kval): Muke Hemofarma u Vršcu

Vicešampion Srbije teškom mukom je uspio da stigne do drugog kola kvalifikacija za Evroligu.

 EL (kval): Muke Hemofarma u Vršcu Izvor: MONDO

Hemofarm je izgubio od Hapoel Galila u svom "Milenijumu" sa 77:86 (19:29, 20:22, 15:13, 23:22), ali je zavaljujući pobjedi u Izraelu od 13 poena (97:84) razlike uspio da prođe u narednu rundu, gdje će mu protivnik biti bolji iz duela Alba - Roan.

Poslije sjajne igre u Izraelu od prije tri dana, srpski tim pokidao je nerve svojim navijačima. Timu Željka Lukajića nikako nije išlo, a u nekoliko navrata prijetila mu je i prava katastrofa, odnosno eliminacija već na startu kvalifikacija. Ipak, domaćin je bio spretniji u finišu i penal završnici, tako da zasluženo nastavlja takmičenje.

Najbolji je ponovo bio Milan Mačvan. Reprezentativac Srbije ovaj put je ubacio 21 poen, a velike zasluge idu i Milajnu Pavkoviću, koji iz osam pokušaja iz igre nije nijednom pogodio, ali je trenucima odluke bio odličan sa linije slobodnih bacanja. Svih pet poena postigao je u posljednja dva minuta.

Hapoel je do makismalnih plus 12 u prvom poluvremenu stigao poslije odlično odigranog finiša prvog poluvremena. Željko Lukajić nije imao rješenje za vrlo raspoloženog Džek Pol Mekklintona, koji je od ukupno 21 poena u prvom poluvremenu nanizao 19 poena, uz čak pet trojki iz šest pokušaja.

Upravo je šut za tri i bio presudan za veliku razliku Izraelaca poslije 20 minuta utakmice. Taj segment igre Vrščane nikako nije služio, od deset pokušaja samo su dvije lopte prošle kroz obruč, dok su na drugoj strani gosti imali fenomenalih 66 odsto (8/12).

"Farmaceuti" su na kraju imali katastrofalnih 11 odsto za tri (3/27).

Kada su Miloš Borisov i Marko Šutalo pogodili van linije 6,25 na početku druge deonice, izgledalo je da će se Hapoelovih 10 poena prednosti stečenih u prvoj četvrtini brzo istopiti, ali je ponovo uslijedila serija promašaja što je protivnik znao da iskoristi.

Hemofarm je uspjevao da drži priključak na šest-sedam poena zaostatka do dva minuta prije odlaska na odmor, kada je nizom grešaka dozvolio šampionu Izraela da stigne do najveće prednosti i samo poen zaostaka, računajući i prvu utakmicu odigranu u Tel Avivu.

Vicešampion Srbije je prije svega preko Miljana Pavkovića i Božovića nastavio da forsira šut iz daljine i u nastavku utakmice, ali je procenat bio sve gori. Milan Mačvan, koji je u prvom dijelu bio najbolji kod "farmaceuta", u trećoj četvrtini potpuno je zaustavljen.

Ipak, Hemofarm je nekako uspjevao da razliku drži ispod 13 poena zaostatka, sve dok Jivzori, četvrtom trojkom u 26. minutu, nije povisio na željenih plus 15 (45:60).

Međutim, serijom od 7:0, i poenima malo zapaženog Bojana Krstovića, Hemofarm je došao do vrlo podnošljivih minus osam.

Drama u "Milenijumu" tek je slijedila. Nije puno vremena proteklo u odlučujućoj četvrtini kada je Hapoel ponovo prebacio plus 13. Uloge su se obrnule, pa je srpski tim u finišu meča morao da juri zaostatak. Nešto više od šeset minuta prije kraja Izraelci su imali najveću prednost 61:77.

Dosta se grešilo na obe strane u završnici u kojoj su se bolje snašli domaći košarkaši. Mačvan je opet proradio, što je bilo dovoljno da se obezbedi prolaz i nastavak borbe za Evroligu.

HEMOFARM: Pavković 5 (4 as), Božović 12, Abdul Hamid 6, Krstović 3, Šutalo 11, Mačvan 21, Savović 2, Borisov 8 (15 sk), Knežević, Džordan 7, Maraš 2, Andušić.

HAPOEL: Ben Zvi, Gordon 2, Izraeli, Mekklinton 21 (5 as), Yivzori 12 (četiri trojke), Mekel 16 (5 sk i 9 as), Grin 15, Karter 7, Lajons 3, Kozikaro, Porat, Vilkerson 10.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC