• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anton Ponomarev je novi "panter"

Talentovani Kazak Anton Ponomarev poptisao je ugovor sa FMP Železnikom i tako postao prvi azijski igrač sa profesionalnim angažmanom u srpskoj košarci.

 Anton Ponomarev je novi "panter" Izvor: MONDO

Anton Ponomarev novi je košarkaš FMP Železnika, uprkos činjenici da su poneki strani internet portali objavili da je Kazak potpisao za Hemofarm iz Vršca.

Ponomarev je u nedjelju uveče odigrao još jedan meč za FMP, tokom probnog perioda, poslije čega je zadovoljio upravu kluba i potpisao višegodišnji ugovor, tvrde beogradski mediji.

Krilni centar je postigao osam poena u porazu "pantera" u finalu pripremnog turnira, od domaćeg Kvarnera u Rijeci (77:75).

Ponomarev je rođen 31. oktobra 1988. godine u Kazahstanu. Visok je 206 centimetara i igra na poziciji krilnog centra, a 2009. godine na FIBA Prvenstvu Azije bio je treći skakač, iza NBA košarkaša Hameda Hadadija iz Irana i Ži Đinlijana iz Kine.

Dve godine prije toga, Ponomarev je na Prvenstvu Azije imao prosjek od 17,6 poena i 7,1 skokova po utakmici za Kazahstan.

Prethodne sezone Ponomarev je nastupao za Astana Tajgers, a ove je postao prvi azijski košarkaš koji je potpisao profesionalni ugovor sa nekim srpskim timom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC