• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Interes Zvezde mi je prioritet

Bivši košarkaš Partizana progovorio je o razlozima zbog kojih je prešao u redove "vječitog rivala" i kako je na to reagovala okolina.

 Milošević: Interes Zvezde mi je prioritet Izvor: MONDO

Nakon tri godine u Partizanu sa kojim je osvojio tri titule prvaka Srbije, tri šampionska prstena Jadranske lige, dva Kupa Radivoja Koraća i učestvovao na fajnal foru Evrolige Strahinja Milošević će naredne sezone igrati za Crvenu zvezdu.

"Uprava nije htjela da me zadrži. Sporazumno smo se rastali. Jednostavno, nastavak saradnje nije bio realan", objasnio je 25-godišnji Novosađanin razloge svog prelaska u redove komšijske ekipe.

"U klubu je mnogo mladih momaka za koje je procijenjeno da imaju veću perspektivu od mene. Na prvom mjestu tu je Veseli koji dominira već dvije sezone, radi se o NBA potencijalu i treba da se forsira. Zatim šansu čeka Lučić, a stigao je i Milosavljević", dodao je Milošević i istakao:

"Odlazak u inostranstvo mi je bio prioritet. Ali, na tržištu je takva situacija da nisam imao previše opcija, prvenstveno zbog loše statistike. Bio sam epizodista i nisam se potpuno afirmisao".

Strahinja Milošević je, primjera radi u Evroligi protekle tri sezone imao skroman učinak od prosječno 1,3 poena, jednog skoka i 0,2 asistencije po meču.

Njegov transfer nije zbog toga izazvao pažnju javnosti, već zbog činjenice da je još jedan sportista koji je ovog ljeta odlučio da obuče dres "vječitog rivala".

Hit ljeta bio je dolazak bivšeg kapitena crveno-bijelih u redove crno-bijelih, ali Milošević ne povlači paralelu sa Vladimirom Stojkovićem, jer za sebe kaže da je bio anonimus u Partizanu.

"I na ulici su me presretali i komentarisali prelazak u Zvezdu. Ali, niko nije nastupio agresivno. Razumijem da su neki navijači Partizana pomalo ljuti, mada sigurno ima i onih koji me ne vole i jedva su čekali da odem. Drago mi je što sam tri godine bio dio crno-bijelih, ali vrijeme je da se posvetim sebi", priča Strahinja i dodaje:

"Interes Zvezde mi je sada na prvom mjestu, kao i da konačno igram, što nisam imao puno prilika u prethodnom klubu. Znam da je moj prelazak škakljiva tema, ali i ranije su igrači prelazili uz jednog vječitog rivala u drugi. Nije to ništa strašno."

Milošević će prelaskom iz kluba koji je devet puta uzastopno šampion Srbije u klub koji ima nešto skromnije ambicije morati da se privikne na znatno drugačiju situaciju.

"Vjerovatno će u meni biti velika nervoza poslije svakog poraza, s obzirom da sam ih u Partizanu veoma rijetko doživljavao. Ali, imam novu ulogu, veliki sam takmičar kao i svi momci u mom novom timu. Ko god prođe sve selekcije i dođe do prvog tima želi da pobjeđuju na ulici i treningu, a kamoli na utakmici", ispričao je Strahinja Milošević i osvrnuo se na činjenicu da će u timu Zvezde biti jedan od najiskusnijih, odnosno imati potpuno drugačiju ulogu nego u prethodnom klubu.

"Nemam ni ja neko preveliko iskustvo, ali tu sam da pomognem koliko mogu. Izdržaću pritisak i probati da iskoristim sve što sam naučio na treninzima kako bi pomogao našoj mladoj ekipi. Od iskusnijih tu je i Bakić koji se potpuno afirmisao u Zvezdi.

Svjestan sam da nas čeka dosta teških situacija, moramo da se snađemo poslije poraza i pobjeda. Ne želim da pričam o krajnjoj granici, kada krenu pobjede apetiti rastu. Nadam se da ćemo dobro startovati i premašiti ciljeve koje je uprava postavila."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC