• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miličić - hiljade i hiljade sprinteva

Srpski košaršakaš pun elana dočekuje novu NBA sezonu pred koju je dva mjeseca trčao sprintove da bi bio lakši.

 Miličić - hiljade i hiljade sprinteva Izvor: MONDO

Srpski košarkaš Darko Miličić ubijedio je igrama upravu Minesote da mu poslije dva mjeseca provedena u timu prošle sezone ponudi novi ugovor, a navijači i mediji se pitaju da li će sada iskoristiti šansu u NBA.

U Minesoti je dobio vrijeme za igranje koje u NBA nije imao tokom prethodne dvije sezone, a vještina dodavanja i odbrambeni instinkti naveli su upravu da mu ponudi 16 miliona dolara za četvorogodišnji ugovor.

"Kada gledate Darka dok trenira ili kada ga vidite kako igra na terenu, jasno je da momak ima vještinu koja se ne nalazi lako u našoj ligi", rekao je predsjednik Minesota Timbervulfsa Dejvid Kan.

Time je iskazan najveći Miličićev košarkaški problem. Prirodno je toliko talentovan i sposoban da je u stanju da privuče pažnju trenera i funkcionera klubova. Zbog toga ga je Detroit 2003. godine izabrao sa drugog mjesta na "draftu", ispred kasnijih velikih zvijezda Karmela Entonija, Krisa Boša i Dvejna Vejda.

Miličić, međutim, nikad taj potencijal nije iskazao u NBA ligi i zbog toga su se mnogi pobunili kad mu je obnovljen ugovor, koji na kraju može da iznosi i 20 miliona dolara ako u timu ostane do kraja.

Prosječna zarada iznosiće mu četiri miliona dolara godišnje.

Miličić je prošlu sezonu počeo u Njujorku, gdje je jedva igrao, a tokom dva mjeseca u Minesoti je imao problema sa kondicijom, što je trenera Kurta Rembisa navelo da se zapita šta bi bilo kada bi igrač proveo cijele pripreme sa ekipom.

"Jednostavno, nije igrao mnogo košarke tokom posljednjih nekoliko godina. Zato mora da se vrati radu onoga što zna na terenu kako bi mu se vratilo samopouzdanje", rekao je Rembis.

Miličić je došao u SAD sa nepunih 18 godina. Prvo je došao u Detroit, šampionski tim pun veterena, gdje se nije snašao. Tu je izgubio samopouzdanje i potucao se po ligi, od Detroita do Memfisa, pokazujući samo povremeno naznake talenta zbog koga je bio takav potencijal.

Najniže je pao prošle godine u Njujorku, gdje je igrao samo u osam utakmica, provevši na terenu ukupno 71 minut prije nego što je prebačen u Minesotu u februaru.

Kritika ga je opterećivala, a etikete "lijen" i "promašaj" su ga toliko pogodile da sada ne želi da priča o prvih šest i po godina u ligi.

Miličić je javno govorio da će se vratiti u Evropu na kraju sezone, ali je dobio mjesto u prvom timu, u kome je počeo 18 utakmica, sa prosjekom od 8,3 poena, 5,5 skokova i 1,4 blokade, što mu je vratilo staru želju za igrom.

Pošto je potpisao produžetak ugovora u julu, vrijedno se pripremao.

Rembis i njegov pomoćnik Bil Lejmbir posjetili su Miličića u Evropi tokom ljeta dok se spremao za novu sezonu. Izgubio je četiri i po kilograma i djeluje spremnije neko ikad.

"U februaru sam skoro odustao. Sada mi je mnogo bolje. Mnogo sam trčao, uglavnom sprintove. To sam radio, dva mjeseca sam trčao sprintove da bih bio lakši", rekao je Miličić.

Rembis je rekao da igrač ima znanja u odbrani i zna kako da skače, ali da mu trebaju odlučnost i mirnoća u napadu.

"Potrebno nam je da ima samopouzdanja u ofanzivi. Samo je malo zarđao na tom planu jer nije igrao dovoljno utakmica i nije dobijao dovoljno lopti da bi se osjećao dobro i samopouzdano", rekao je Rembis.

Miličiću bi trebalo da pomogne i što je novi član Minesote crnogorski reprezentativac i bivši igrač Partizana i Panatanaikosa Nikola Peković, koga su predstavili kao veoma opasnog igrača.

"Nisam očekivao da će mi neko pružiti šansu koju sam dobio ovde. Jedina šansa mi je bila da se vratim u Evropu. Ovde su mi dali pravu šansu i shvatio sam da nema razloga da odlazim. Ostajem ovde i igram", rekao je Miličić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC