• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROČELENDŽ: Bosna deklasirana od Nansija

Košarkaši Bosne su u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za FIBA Evročelendž kup u Sarajevu poraženi od francuskog Nansija sa 74:91.

 EVROČELENDŽ: Bosna deklasirana od Nansija Izvor: MONDO

Utakmica je odigrana u dvorani Skenderija pred oko stotinjak gladalaca, a Bosna je visokim porazom praktično ostala bez šansi da se kvalifikuje u naredni krug takmičenja.

Najbolji pojedinac u redovima Nansija bio je Tremel Darden sa 23 poena i pet skokova, dok je za "studente" Dino Hodžić postigao 16 poena.

Trener Sarajlija Dejan Parežanin priznao je da je na početku susreta bilo malo straha, možda i prevelikog respekta njegovih igrača prema rivalu.

"Nansi je kvalitetan i moji mladi košarkaši možda su bili previše impresionirani. Većini je ovo prvi evropski meč i to moramo shvatiti. No, neke greške nismo smjeli da napravimo. Posebno se to odnosi na igru u odbrani. Podbacili smo, primili preko 90 poena", rekao je Parežanin poslije meča.

Prema njegovim riječima, njegov tim bio je vrlo solidan u napadu.

"Da smo imali dobro odbrambeno raspoloženje i tranziciju u napad, kao u nekoliko ranijih duela, nema sumnje da rezultat ne bi bio ovakav. Sada se moramo maksimalno posvetiti pripremi za revanš. Naravno da je Nansi favorit za ukupan trijumf, ali skupo ćemo prodati svoju kožu".

Uprkos visokoj pobjedi, šef struke francuskog tima Žan-Luk Monšo pozvao je na oprez u revanšu.

"Moramo biti jako oprezni. Bosna se može vratiti i zato je jako dobro što smo u Sarajevu došli do sigurne i relativno visoke pobjede. Samo s ovakvom igrom možemo računati na plasman dalje. Nikako ne smijemo dopustiti opuštanje", rekao je trener Nansija.

Revanš utakmice igrat će se 5. oktobra u Nansiju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC