• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Erceg daleko od Partizana, "četvorka" iz SAD

Partizan mt:s će se i ove sezone pojačati igračima iz SAD. Ostale su još dve upražnjene pozicije - plejmejker i krilni centar. Erceg ne dolazi.

 Erceg daleko od Partizana, "četvorka" iz SAD Izvor: MONDO

Zoran Erceg, po svemu sudeći, ni ove sezone neće pojačati beogradski Partizan mt:s.

Erceg je odavno želja srpskog šampion, ali nikako da se sklope kockice da krilni centar, koji je sada u Olimpijakosu, obuče crno-bijeli dres.

"Erceg je sve dalje i dalje od Partizana i vrlo su male šanse da ga dovedemo. Zato smo se okrenuli ka SAD, tamo su počeli letnji kampovi i što se tiče pozicije 4 napravili smo neki uži izbor. Vjerujem da ćemo za 10-15 dana imati šta da saopštimo javnosti u vezi sa tom pozicijom i u vezi sa plejmejkerom. Imali smo želju da dovedemo domaću 'četvorku', ali su mogućnosti sužene, pa će na obe pozicije biti Amerikanci", rekao je direktor Partizana mt:s Dragan Todorić gostujući na SOS Kanalu.

Jedno od pitanja Torodiću bilo je i zašto Partizan mt:s nije probao da angažuje Milana Mačvana. Odgovor je bio jednostavan i očekivan. "Mačvan je odličan igrač, reprezentativac ove zemlje, ali je obeštećenje za njega 500.000 evra, a to nijedan klub u Srbiji ne može da plati".

Poslije fenomenalne ere Duška Vujoševića, opredijeljenje "novog" Partizana, sa novim trenerom Vladom Jovanovićem biće pravljenje tima na duže staze. Finansijsko stanje u klubu, srpskom sportu i državi uopšte i dalje uslovljava Partizan da prodaje najvažnije igrače, odnosno da ne može da ih "veže" duže uz klub, pa će zato priliku u narednoj sezoni dobiti talentovani mlađi igrači, poput Vladimira Lučića, Nemanje Jaramaza, Aleksandra Mitrovića, Branislava Đekića, jednog od novajlija Bogdana Bogdanovića, Slovenca Jaku Klobučara...

Kao i Nemanja Bešović, s tim što će on prvo morati da radi malo više sa tegovima, da "nabije masu", kako se to kaže.

Zato, proklamovani ciljevi Partizana mt:s za narednu sezonu, rekao je Todorić jesu: da se bude najbolji u domaćoj ligi, da se ode na Fajnal-for regionalne lige i da se prođe prva runda Evrolige.

Partizan je uspio da zadrži nekoliko igrača - Dušana Kecmana, Petra Božića, Jana Veselog, za koga Todorić kaže da očekuje da bude jedan od nosilaca igre u narednoj sezoni.

"Imali smo ponude i za Veselog, ne bih želio da kažem kojih sve klubova, ali smo i on i mi procijenili da treba da se još igrački razvija i vjerujem da će se on jednog dana naći na NBA draftu", rekao je sportski direktor  Partizana.

Oko angažovanja Dragana Milosavljevića i Raška Katića kod uprave crno-bijelih nije bilo dileme. Čim je postojala mogućnost, Partizan ih je angažovao. "Katić nam je uvijek zadavao najviše problema kad smo igrali protiv Hemofarma i vjerujem da će on, kao i Nejtan Džavai korektno odraditi posao koji se od njih očekuje. Džavai, iako ima 24 godine, nije baš mnogo iskusan, a došao je i sa 10-ak kilograma viška. Međutim, uspio je da 'skine' sedam kilograma", rekao je Todorić.

Crno-bijeli su ovog ljeta ostali bez Amerikanaca Lorensa Robertsa i Lestera Bo Mekejleba (dobili su ponude kojima Partizan nije mogao da parira), potom Aleksa Marića, Slavka Vraneša, a uprava je odlučila i da Aleksandru Rašiću dozvoli da pronađe novu sredinu.

"Marić bi sljedeće sezone bio slobodan igrač, a mi smo sada za njega uzeli obeštećenje, što narednog ljeta ne bi bio slučaj. Što se tiče Rašića, mi smo na njegovoj poziciji zadržali Kecmana i Peru Božića i odlučili smo da mu damo odriješene ruke. U svakom slučaju, svima njima hvala za sve što su uradili za Partizan i želimo im sve najbolje", rekao je Todorić, a iste riječi je upotrebio i za Strahinju Miloševića i Darka Balabana, koji nisu bili u planovima Vlade Jovanovića i koji su prešli u Crvenu zvezdu.

"Čitam po novinama da je to Zvezdin revanš što je golman Vladimir Stojković prešao u FK Partizan. Mislim da ti slučajevi ne mogu da se porede. Mi i Strahinji i Balabanu želimo sve najbolje u Zvezdi", dodao je Todorić.

O slučaju Bojana Popovića, koga je Partizan doveo a ubrzo potom raskinuo ugovor na opšte izenanđenje Todorić nije želeo da govori. "Svaki rastanak je težak, pogotovo ovakav. Zato i ne bih o tome. Bojan je dobar momak i dobar košarkaš i želim mu da što pre nađe novi klub".

Gledaoce je zanimalo i da li će Partizan u nekom narednom periodu imati dvije klasične "jedinice", a ne kao do sada jednog plejmejkera i još nekoliko njih koji mogu da igraju i na toj poziciji (uz "dvojku").

"Ne treba mijenjati recept koji nam je godinama donosio toliko uspjeha", glasio je odgovor Todorića.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC