• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hemofarm dijelio sekund do sna!

Hemofarm pobijedio Albu u Vršcu 78:73, ali nije nadoknadio minus šest iz Berlina 67:73. Trojkom presudio Dženkins dvije sekunde prije kraja.

 Hemofarm dijelio sekund do sna! Izvor: MONDO

Tužan kraj za Hemofarm u borbi za Evroligu. Mnogi su već vidjeli vicešampiona Srbije u posljednjoj rundi kvalifikacija za elitno takmičenje i dvomeč sa belgijskim predstavnikom Šarlroa, ali je Džulijus Dženikins dvije sekunde prije kraja pogodio trojku...

U posljednjem minutu utakmice u Vršcu, koji nije bio za one sa slabim srcem, više sreće, znanja, ali i iskustva imala je berlinska Alba.

Hemofarm je vodio sa plus osam, Milan Mačvan imao dva slobodna bacanja, ali je oba promašio i omogućio Nemcima poslednji napad, koji je tim Luke Pavićevića iskoristio tek iz trećeg pokušaja.

Hemofarm - Alba 78:73 (21:23, 16:17, 18:13, 23:20).

Prva četvrtina bila je izjednačena. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je ona završena sa dva poena prednosti za Nijemce. Vrščani su imali odličan početak druge dionice u kojoj su prvi put stigli do prednosti koja im je garantovala prolazak u poslednje kolo kvalifikacija za Evroligu (plus sedam - 30:23).

Međutim, ni gosti iz Berlina se nisu lako predavali, štaviše, pojačali su u odbrani, a u napadu preko Tadije Dragićevića i sjajnog Dženkinsa ponovo vratili plus na svoju stranu, ne samo u ukupnom zbiru već i na meču u Milenijumu - 37:40.

"Farmaceutima" je poslije vršačkih 20 minuta bilo još teže. Drugo poluvrijeme morali su da dobiju sa čak 10 poena prednosti.

Najbolji u prvom dijelu u domaćoj ekipi bili su centri Boris Savović i Milan Mačvan. Savović je pored 11 poena, najviše za Hemofarm u prvom poluvremenu, bio i prvi skakač ekipe, ali je po broju uhvaćenih lopti ostao u senci Jašina Idbihija (sedam skokova - tri u napadu). Mačvan je ubacio 10 poena.

Ni poslije treće četvrtine nijedna ekipa nije uspjela da se odlijepi. Hemofarm je bio bolji i u posljednjih deset minuta ušao sa dva poena prednosti 55:53.

Zahvaljujući Miljanu Pavkoviću poslije samo dva minuta igre u odlučujućoj četvrtini vicešampion Srbije opet stiže do plus šest. Bek domaćina vezao je trojku, koš iz igre i dodatno bacanje, pa je u tim trenucima izgledalo da je tim Željka Lukajića u nezadrživom naletu.

Ipak, Luka Pavićević i njegovi izabranici, po već ustaljenom receptu uzvraćaju istom mjerom i na semaforu je vrlo brzo 61:61. Ovom izjednačenju malo je kumovala i stroga odluka sudija da se Danilo Andušić kazni namernim faulom.

Kada je tri minuta pre kraja utakmice Marko Šutalo položio loptu uz faul, a posle odbranjenog napada Albe, Hamid Abdul pogodio trojku za 73:64, Milenijum je proključao.

Marko Marinović je brzo vratio trojku, ali na drugoj strani Bojan Krstović pogađa jedan od dva penala, a poslije odlične odbrane najbolji igrač Hemofarma Milan Mačvan preciznim udarcem za tri dovodi "farmacenute" do plus 10.

Nažalost, Mačvan je od junaka postao tragičar. Kod rezultata 78:70 promašio je oba bacanja. Nijemci su imali posljednji napad, a tek on je bio posebno uzbudljiv.

Femerling je promašio za produžetak, međutim lopta se od Savovića, koji je bio u duelu sa Marinovićem odbila van terena. Sudija iz Bosne Petar Obradović pokazao je da napad ima Hemofarm, ali je ta odluka preinačena poslije burne reakcije bivšeg košarkaša Zvezde i većanja ostalih arbitara.

Do kraja je ostalo samo pet sekundi. Uslijedilo je ubacivanje ispod koša, prvi pokušaj Marinovića za pobjedu izbloklrao je Džerom Džordan, lopta je završila u autu. Poslije drugog ubacivanja Dženikins je pogodio i uz veliko slavlje Nijemaca doveo svoju ekipu na korak od Evrolige.

HEMOFARM: Pavković 9, Božović 6, Abdul Hamid 5, Krstović 3, Šutalo 5, Mačvan 15, Savović 11, Borisov 11, Knežević, Džordan 16, Maraš 2, Anđušić 6.

ALBA: Prajs 2, Dženkins 22, Femerling 8, Marinović 9, Alen 12, Sifert, Dragićević 5, Mekelroj 11, Štajger, Idbihi 4, Tejlor.

Hemofarm (Srbija) - Alba (Nemačka) 78:73 - (67:73)
Uniks (Rusija) - Šarlroa (Belgija) 75:71 - (69:75)

Asvel (Francuska) - Le Man (Francuska) (20.30) - prvi meč 75:85
Himki (Rusija) - Budeveljnik (Ukrajina) 74:67 - (87:57)

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC