• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule Vujošević pobijedio Partizan

CSKA pobijedio Partizan mt:s na "Kupu Aleksandar Gomeljski" 75:63. Žalgiris bolji od Panatinaikosa. Četvorica srpskih trenera na turniru.

 Dule Vujošević pobijedio Partizan Izvor: MONDO

Duško Vujošević je u subotu bio u neobičnoj situaciji. Poslije jedne decenije vodio je neki tim a da to nije Partizan i to protiv svog Partizana. I pobijedio je.

Moskovski CSKA savladao je srpskog šampiona 75:63 (17:15, 27:15, 15:24, 16:9) na "Kupu Aleksandar Gomeljski". U prvom meču turnira Žalgiris Ace Petrovića pobedio je Panatinaikos Željka Obradovića 76:70.

Meč CSKA i Partizana bio je, gotovo, prijateljski. Nije bilo pretjerane agresivnosti, pa ni nekog naročitog tempa.

Trener Partizana mt:s Vlada Jovanović dao je priliku svim igračima, a najviše je pokazao Nejtan Džavai, koji je postigao 19 poena, imao osam skkova i dvije blokade. Vrlo dobar je bio i Sava Lešić sa 15 poena, tri skoka i tri ukradene lopte.

CSKA je bio u konstantnom vođstvu, u jednom trenutku i sa 15 poena, ali je Dušan Kecman vezao tri trojke i vratio crno-bijele u igru (54:57). Ali, CSKA je iskoristio prednost pod obručima i u posljednjoj dionici prelomio meč.

Najefikasniji u redovima moskovske ekipe bio je Lengdon sa 14 poena, Džemont Gordon je dao 13, a Bobi Marjanović je imao učinak od osam poena i šest skokova.

Trener crno-bijelih Vlada Jovanović zahvalio se najprije na pozivu za učešće na turniru, na kojem, kako je ocijenio, učestvuje krem evropske košarke.

"Tu pripadamo i mi prije svega zbog sjajnih rezultata iz prethodne sezone, a potom iz zbog svih uspjeha koje je naš klub imao u svojoj bogatoj istoriji. Jako sam zadovoljan, prije svega što smo igrali sa ekipom kao što je CSKA, bez obzira što je na njihovoj klupi sjedio Duško Vujošević. Što se tiče same utakmice, u pojedinim momentima smo igrali dobro, ali je nama prije svega bio cilj da vidimo na kojem smo trenutnom nivou kada su u pitanju najbolji evropski timovi, a CSKA je definitivno jedan od njih. Ove utakmice će nam dati i neku posljednju analizu pred početak oficijelnih takmičenja, tu prije svega mislim na Jadransku ligu. U određenim periodima igre bili smo solidni, ali se vidio nedostatak na pozicijama jedan i četiri, pogotovu na ovoj prvoj. Važno je da su se momci su borili i pružali, u ovom trenutku, svoj maksimum do samog kraja utakmice“, rekao je Jovanović.

PARTIZAN mt:s: Jaramaz, Kecman 9, Klobučar 3, Milosavljević 2, Lučić 3, Katić 6, Džavai 19, Lešić 15, Mitrović 1, Božić 3, Veseli 2, Đekić.

CSKA: Kurbanov 8, Bikov 2, Smodiš 8, Šiškauskas 7, Gudumak, Zabelin 5, Lengdon 14, Marjanović 8, Šved 7, Sokolov 3, Gordon 13.

(MONDO - foto: CSKA - na slici: Bobi Marjanović na jednoj zabavi armejskog kluba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC