• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan mt:s "pao" i pred Obradovićem

Crno-bijeli izgubili u borbi za treće mjesto od Panatinaikosa 68:73 na Trofeju "Aleksandar Gomeljski". Pehar za CSKA.

 Partizan mt:s "pao" i pred Obradovićem Izvor: MONDO

Partizan mt:s zauzeo je četvrto mjesto na turniru "Aleksandar Gomeljski" u Moskvi.

Crno-bijeli su u subotu poraženi od CSKA (63:75), a u nedelju su u borbi za treće mjesto izgubili i od Panatinaikosa - 68:73 (12:17, 18:19, 28:19, 10:18).

Trofej je pripao domaćinu, "armejcima", koju su u finalu bili bolji od Žalgirisa - 79:73 (26:10, 14:29, 26:21, 13:13).

Dakle, poslije Duška Vujoševića i drugi bivši trener je savladao crno-bijele - Željko Obradović.

Panatinaikos je bolje počeo meč, prvu četvrtinu dobio rezultatom 17:12. Partizan mt:s je kasnije uspio da priđe na 28:29, ali je grčki tim odbio taj napad, pa je na odmor otišao sa prednošću - 36:30.

A onda je uslijedio period odlične igre tima Vlade Jovanovića. Jakom odbranom i preciznim šutom za tri poena, crno-bijeli su napravili preokret. Treću četvrtinu dobili su sa čak 28:19.

Vođstvo su čuvali do posljednja dva minuta kada je ipak Panatinaikos načinio preokret i osvojio treće mjesto - 73:68.

"Ne treba čovjek da bude zadovoljan čak ni minimalnim porazom od ekipe koja je skoro svake druge godine prvak Evrope. I ove godine su pojačali redove bivšim igračem Partizana Marićem i Satoom koji je došao iz Sijena. To je ekipa koja pretenduje na Fajnal for, pa i na osvojanje Evrolige", ocenio je trener Vlada Jovanović, a prenio klupski sajt.

"Ali, s obzirom na to protiv koga smo igrali, sve se ipak posmatra na drugačiji način. Imponuje nam što smo igrali sa njima, jer to su najbolje provjere onoga koliko smo napredovali i gdje se sada nalazimo u odnosu na našu formu i kvalitet igre koji želimo da postignemo uoči početaka takmičenja. Ove utakmice su nam prije svega mnogo važne u tom segmentu, bez mnogo akcenta na rezultat, ali naravno pobjedi se uvijek teži", dodao je Jovanović.

Kao i dan ranije protiv CSKA, i protiv Panatinaikosa su crno-bijeli bili najbolji u trećoj dionici.

"Prvo poluvrijeme nismo odigrali na zavidnom nivou, imalo smo dosta promašenih lakih poena, a i šut sa linijie penala je bio na pedeset procenata realizacije. U drugom poluvremenu smo popravili skok u napadu i uspješnost šuta za tri poena, a konsolidovali smo i redove u odbrani i to je donijelo rezultat".

Uprkos svemu, Partizan mt:s je izgubio.

"Trideset i osam minuta smo dobro igrali, a posljednja dva minuta smo morali da stanemo u zonu da bismo sačuvali naše visoke igrače od petog faula, jer su bili opterećeni ličnim greškama skoro čitavu četvrtu dionicu. Potom smo primili nekoliko vezanih lakih trojki, a Panatinaikos je to znalački iskoristio i sigurno utakmicu priveo kraju", zaključio je Jovanović.

PARTIZAN MT:S: Kecman 5, Klobučar 4, Milosavljević 8, Lučić 9, Katić 18, Džavai 5, Lešić 8, Bešović, Mitrović 1, Božić 3, Veseli 7, Đekić.

PANATINAIKOS: Tepić, Marić 8, Perperoglu 4, Batist 4, Focis 5, Sato 17, Nikolas 2, Carcaris 4, Dijamantidis 1, Kalates 5, Šermadini 18, Kajmakoglu 5.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC