• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO bez milosti u Laktašima!

Panatinaikos nije bio previše sentimentalan prema Igokei na otvaranju Sportske dvorane u Laktašima - atinski tim je upisao pobjedu - 85:67.

 PAO bez milosti u Laktašima! Izvor: MONDO

IGOKEA - PAO 85:67 (21:18, 12:18, 15:26, 19:23)

Objektivno gledano, neuporedivo snažniji atinski "zeleni", samo u prvih 20 minuta nisu uspjeli da opravdaju renome i nametnu svoj stil igre, što svakako predstavlja uspjeh za mladi tim trenera Slobodana Klipe.

Ipak, Grci su u trećem periodu lagano "prelomili" meč, a u posljednjih 10 minuta i "ovjerili" ubjedljivu pobjedu nad Igokeom, koja uprkos porazu nema za čim da žali.

Brojna poznata košarkaška imena složna su u ocjeni da krajnji rezultat nije bio previše važan, već je neuporedivo bitnije to što je petostruki prvak Evrope stigao u Republiku Srpsku kako bi uveličao slavlje "igosa" povodom otvaranja Sportske dvorane u Laktašima.

Igokea je samo u prvom poluvremenu bila u "egalu", čak i imala prednost od nekoliko poena, ali su gosti iz Grčke u samom finišu druge četvrtine ubacili u brzinu više i na odmor otišli sa vođstvom od tri razlike (36:33).



U trećem kvartalu, PAO je nastavio da pojačava ritam i da čvršće igra u odbrani što je rezultiralo ubjedljivom prednošću od + 14 na isteku 30-tog minuta (62:48).

Do kraja je prednost narasla do dvadesetak poena odnosno do konačnih plus 18.

Kod Igokee najefikasniji su bili Čejs sa 17 i Vitkovac sa 15 poena, dok su goste predvodili Batist sa 13, te Tepić, Sato i Kaimakoglu sa po 11 koševa.

Publika u novosagrađenoj Sportskoj dvorani, čiji je kapacitet 3.100 mjesta, zdušno je bodrila svoje ljubimce, ali je aplauzima pozdravila i goste iz Atine, prvenstveno srpske košarkaše u redovima "zelenih" - Aleksa Marića i Milenka Tepića, kao i legendarnog trenera PAO-a Željka Obradovića.

"Sretni smo zbog pobjede i jako zadovoljni zbog gostoprimstva u Republici Srpskoj. Nije bilo puštanja, igrali smo dobro i nismo se pretvarali. Posebno kad smo vidjeli kako je dobro Igokea igrala u prvom poluvremenu. Morali smo da dodamo gas", rekao je trener PAO-a Željko Obradović.

Ono što raduje ljubitelje košarke u RS je činjenica da su izabranici Sloboda Klipe pokazali kvalitet i potvrdili da imaju namjeru da igraju značajniju ulogu u debitantskoj sezoni u NLB ligi.

"Mislim da smo pokazali imamo dobar tim, koji može da se nosi sa protivnicima u NLB ligi. Igrali smo dobro prvih 20 minuta, ali je PAO u nastavku pokazao svoju snagu. Nadam se da ćemo u novoj dvorani brzo da se adaptiramo i da ćemo je u što skorijem roku doživjeti kao domaćinsku", izjavio je šef struke "igosa" Slobodan Klipa.

Prvu utakmicu u regionalnom takmičenju Igokea igra u subotu protiv Olimpije u Ljubljani.

OVDJE pročitajte šta su u najavi utakmice izjavili košarkaški gosti iz Grčke i regiona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC