• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropski pobijedio NBA prvaka!

Barselona na svom parketu savladala Los Anđeles Lejkerse - 92:88, iako je u trećoj četvrtini gubila sa 11 poena razlike.

 Evropski pobijedio NBA prvaka! Izvor: MONDO

Domaći teren, motiv, forma, a na kraju i rezultat. Sve je to bilo na strani osvajača Evrolige u susretu sa šampionom NBA lige.

Huan Karlos Navaro i Pit Majkl ubacili su svih šest slobodnih bacanja u posljednjih dvadesetak sekundi, a Lamar Odom i Kobi Brajant promašili po jedno, za konačnih Barselona - Los Anđeles Lejkers 92:88 (21:24, 24:20, 23:26, 24:18).

Majkl je bio fenomenalan sa 26 poena, 13 skokova i sedam asistencija, Navaro je ubacio poen manje. Trijumfu je doprinio i Kosta Perović, sa po četiri poena i skoka za 14 minuta.

Barsa je košem Frana Vaskeza 2:15 minuta pre kraja stekla rekordnih "plus sedam" (86:79), ali su se Lejkersi brzo vratili u život (86:83), poslije čega su Brajant (dva puta) i Ron Artest promašili trojke za izjednačenje.

Tim Fila Džeksona je počeo treću četvrtinu serijom od 16:4 i poveo sa 60:49, ali je domaćin uzvratio serijom od 14:4 i preokrenuo trojkom Jake Lakoviča - 68:67. Lejkersi su ipak završili treću četvrtinu sa malom prednošću, zahvaljujući košu Pau Gasola uz dodatni penal.

Upravo Gasol bio je jedan od rijetkih pojedinaca u žutim dresovima, koji su tri nedjelje prije početka NBA sezone djelovali spremno i raspoloženo za igru. Centar koji je ponikao u Barseloni nanizao je 25 poena i deset skokova.

Poslije meča sa Minesotom u Londonu, u kojem jedva da je izašao na parket, Brajant je ovog puta igrao 25 minuta i postigao 15 poena, ali uz šut iz igre 2/15! Na prvi koš čekao je do sredine trećeg perioda.

Element koji je odlučio pobjednika svakako je bio šut za tri poena: Barselona 12/38, Lejkersi 0/14!?

Ovom utakmicom završena je tradicionalna turneja "NBA Europe Live", u saradnji NBA lige i Evrolige.

Evropski timovi uzvratiće posjetu narednih dana, kada će igrati Majami - CSKA (12. oktobra), Memfis - Kaha Laboral, Oklahoma Siti - CSKA (14. oktobra), San Antonio - Kaha Laboral, Klivlend - CSKA (16. oktobra).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC