• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Zvezda ne ide u stečaj!

U privrednom sudu Večernjim Novostima rečeno da je donijeta odluka da Crvena zvezda ipak ne ide u stečaj.

 KK Zvezda ne ide u stečaj! Izvor: MONDO

Višemjesečno iščekivanje je po svoj prilici okončano, i košarkaški klub Crvena zvezda može da nastavi da radi.

Večernje Novosti pišu da je Privredni sud u Beogradu u četvrtak donio odluku, kojom je odbijen prijedlog za pokretanje stečajnog postupka protiv kluba sa Malog Kalemegdana.

"Košarkaški klub Crvena zvezda može da nastavi da funkcioniše kao sportska organizacija. Odbijen je predlog za pokretanje stečaja u prvostepenom postupku, ali postoji mogućnost žalbe" - potvrdio je “Novostima” Zlatan Dimitrić, vršilac dužnosti predsjednika suda.

Generalni menadžer Crvene zvezde nije želio za Mondo da komentariše odluku suda dok ona ne bude i zvanična, odnosno u zvaničnoj formi ne stigne na adresu kluba na Malom Kalemegdanu.

Novosti podsećaju da je Narodna banka Srbije objavila 1.aprila spisak 10.977 privrednih subjekata sa računima blokiranim duže od tri godine, na koje će biti primijenjene odredbe automatskog stečaja. Osim Košarkaškog kluba Crvena zvezda, na njemu su se našli mnogi klubovi, sportski savezi i udruženja građana. Kako bi izbegli proceduru automatskog stečaja, crveno-bijeli su 31. aprila uplatili taksu za pokretanje redovnog stečajnog postupka, u kojem bi imali mogućnost da ulaskom u reorganizaciju izbegnu gašenje kluba.

Crvena zvezda je u iščekivanju odluke o stečaju promijenila rukovodstvo, dovela trenera iz svojih redova i drastično smanjila budžet za tim koji uglavnom čine igrači iz zvezdine košarkaške škole, uz nekoliko domaćih mladih igrača i dva igrača sa američkih koledža.

Zvezda je tim predstavila u srijedu, a prvu zvaničnu utakmicu "nova" Zvezda igra u subotu u prvom kolu NLB lige protiv Nimburka u Češkoj. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC