• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Koliko mogu "igosi" u Ljubljani?

Igokea prvi meč u regionalnoj ligi igra u subotu protiv Olimpije (20 h) u Ljubljani, dok će Široki ugostiti Krku (20.15 h).

 NLB: Koliko mogu "igosi" u Ljubljani? Izvor: MONDO

Šef struke "igosa" Slobodan Klipa očekuje težak meč protiv jakog, ali ne i nepobjedivog protivnika.

"Olimpija je imala dosta problema, ali je u finišu angažovala nekoliko vrhunskih košarkaša i uspela da sastavi veoma dobar tim, po meni trenutno najbolji u ligi. Biće to veoma teška utakmica protiv iskusnog evroligaša, ali sigurno je da nismo bez šansi", rekao je Klipa za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, Igokea je u pripremnim susretima pokazala zavidnu formu.

"Moramo da odigramo hrabro i snažno i moguće je da iznenadimo. Motiv je na našoj strani. Debitanti smo u ligi i želimo da pokažemo prave kvalitete već u ovom prvom meču u Ljubljani".

Klipa je istakao da je zadovoljan urađenim u selektiranju ekipe, kao i u pripremnim mečevima u kojima je njegov tim odmjerio snage sa jednim od najjačih timova u Evropi, Panatinaikosom.

"Formirali smo veoma dobar tim i mogu reći da sam u potpunosti zadovoljan. Radili smo veoma dobro u pripremnom periodu, ali rezultati će biti glavno mjerilo", naglasio je Klipa.

On je istakao da ekipa mora da odigra približno dobro kao protiv šampiona Grčke i sigurno može da se nada pozitivnom rezultatu na debiju.

"Meč protiv Panatinaikosa je putokaz kako treba da igramo. U momentima smo odigrali snažno i hrabro i tako moramo da igramo u svakom meču. Bilo je nekih propusta i trudili smo se da radimo na tome. Moramo da ispravimo sve greške i odigramo još čvršće", kazao je Klipa i dodao da nema kadrovskih problema pred meč s Olimpijom:

"Svi su zdravi i u kombinaciji za meč. Puni smo pozitivne treme. Iskusan smo tim sastavljen od igrača koji su odigrali veliki broj jakih mečeva i sigurno su navikli na to."

Velika su očekivanja javnosti pred početak sezone, ali Klipa spušta loptu na zemlju i ističe da je ekipi potrebno vremena.

"Ne treba imati visoka očekivanja. Debitanti smo u ligi i sigurno nećemo biti tretirani kao ekipe sa više iskustva. Imamo primjer Cedevite koja je prošle sezone imala veoma dobar tim, ali se tek u finišu sezone počela penjati prema sredini tabele", rekao je trener vicešampiona BiH.

Lakši posao od Igokee trebalo bi da ima Široki, koji će u "Pecari" dočekati slovenačku Krku.

"Zadovoljan sam pripremama koje smo odradili. Poznato je da u ovu sezonu ulazimo dosta podmlađeni, pošto su neki iskusniji igrači napustili klub. Ekipa će dati sve od sebe kako bi što bolje odradila ovu NLB sezonu za koju znamo da će biti izuzetno teška. Pozivam gledaoce da dođu i podrže ekipu, u kojoj je veći broj igrača koji su ponikli u našem omladinskom pogonu", izjavio je Ivan Velić, trener Širokog.

Ostale parove u novoj sezoni NLB lige pročitajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC