• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Hemofarmu derbi na premijeri

Hemofarm pobijedio Cibonu 86:80 na otvaranju 10. sezone regionalne NLB Lige. Mačvan 25 poena, Bojan Bogdanović za Cibonu 29 poena.

 NLB: Hemofarmu derbi na premijeri Izvor: MONDO

Izuzetno zanimljiv meč na početku jubilarne sezone regionalne lige. Hemofarm je savladao Cibonu poslije mnogo preokreta i bolje igre u završnici meča, ali je zajednički imenitelj za obe ekipe da su pokazale da će se boriti za vrh tabele.

Hemofarm - Cibona (10:26, 26:13, 26:23, 24:18).

Renovirana Cibona, ali se to isto može i mora reći za Hemofarm, imala je +16 posle prve četvrtine, ali je prije svega zahvaljujući Milanu Mačvanu domaćin uhvatio priključak do kraja prvog poluvremena i serijom od 11-0 otišao na odmor sa samo minus tri (36:39).

Bio je to i svojevrsni "obračun" Mačvana sa jedne i Bojana Bogdanovića sa druge strane. Centar Hemofarma dao je 16 poena u prve dvije četvrtine, a Bogdanović 17.

Treća dionica protekla je u izjednačenoj igri, Hemofarm je na momente uspijevao da pređe u vođstvo, da bi se u posljednji dio ušlo sa egal rezultatom - 62:62.

U prvim minutima odlučujućeg dijela igre, ponovo je na scenu stupio Mačvan. "Postio" je cijelu treću četvrtinu, da bi u posljednjoj nanizao prvih sedam poena za Hemofarm, koji je prešao u vođstvo - 67:64.

Ipak, Bogdanović uzvraća "trojkom" za 71:71, a potom Zagrepčani ponovo dolaze do prednosti. Imala je Cibona gotovo prelomljen meč, ali je "proradio" ofanzivni skok Hemofarma. Jednu od odlučujućih lopti pod košem Cibone uhvatio je Bojan Krstović, vratio do Miljana Pavkovića koji postiže trojku, što je bio početak serije Hemofarma i pobjede.

Najefikasniji igrač meča bio je Bojan Bogdanović sa 29 poena, 14 je za Cibonu dao Leon Radošević, a Rok Stipčević 13.

Mačvan je sa 25 poena predvodio strijelce u Hemofarmu, pridošlica iz podgoričke Budućnosti Boris Savović dao je 15, Miloš Borisov 10.

REZULTAT I PAROVI 1. KOLA:

petak:

Hemofarm - Cibona 86:80

Partizan - Budućnost (17 časova)
Cedevita - Zadar (17h)
Nimburk - Zvezda (18h)
Olimpija - Igokea (20h)
Široki - Krka (20.15h)

nedelja:

Zagreb - Radnički (17h)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC