• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi peh za Zvezdu - ostala bez Janga!

Samo par sati prije meča sa Nimburkom u Češkoj renovirana Crvena zvezda ostala bez jedinog Amerikanca u timu, Džamara Janga.

 Novi peh za Zvezdu - ostala bez Janga! Izvor: MONDO

Rukovodstvo Crvene zvezde moralo je da prihvati činjenicu da poslije višenedeljnog iščekivanja mladi Amerikanac neće biti registrovan u Košarkaškom Savezu Srbije, pa tako ni u NLB ligi.

Klub sa Malog Kalemegdana je ljetos zbog dugovanja prema Slobodi iz Tuzle dobio suspenziju od strane FIBA, koja podrazumjeva zabranu transfera igrača iz profesionalnih klubova van jurisdikcije domaćeg saveza.

Zbog smanjenog budžeta kluba i ove administrativne prepreke, Zvezdin tim sastavljen je ljetos od njenih mladih igrača i košarkaša iz domaćih klubova, ali kada je iz NCAA uspješno registrovala mladog Luku Drču vjerovalo se da će bez problema biti registrovan i drugi igrač sa američkog koledža Amerikanac Džamar Jang.

Generalnog menadžera Zvezde Mirka Pavlovića našli smo u Češkoj, gdje je sa ekipom:

"Svi su neraspoloženi zbog ovoga, jer smo u Češku došli puni entuzijazma, uz dobru atmosferu u timu, poslije napornog i dobrog rada, pa i poslije dobre vesti da klub ne ide u stečaj", kaže Pavlović i objašnjava:

"Čelnici Saveza su mi rekli da strahuju da će KSS biti kažnjen od strane FIBA ako registruju Janga i tako nam nisu izašli u susret, kao u slučaju Drče. Hoću da istaknem da ćemo se boriti za ovog sjajnog dečka i kvalitetnog igrača", istakao je Pavlović i naglasio da Crvena zvezda pokušava već nedeljama da se dogovori sa tuzlanskom Slobodom, riješi problem i "oslobodi" se suspenzije FIBA.

"Mi smo ljudima iz Slobode na sastanku prije mjesec dana ponudili rješenje za naš dug, tačnije obeštećenje za Kikanovića i Miloševića. Od prethodnih uprava naslijedili smo obavezu od 157.000 evra i ne bježimo od toga. Ali, taj novac današnja Zvezda jednostavno nema i zato smo ponudili model otplate za koji vjerujemo da je dobar i za Slobodu i za Crvenu zvezdu", rekao je Pavlović i dodao da vjeruje da je kompromis moguć.

"Iskreno se nadam da će nasi košarkaški prijatelji iz Tuzle imati razumijevanja i za mladog Amerikanca kome je sve ovo teško palo, jer zaista želi da zaigra u crveno-bijelom dresu", završio je Pavlović i istakao da će do rješenja ovog slučaja sa Slobodom, Zvezda dovoditi samo igrače iz svoje škole i domaćih klubova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC