• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Budućnost srušila šampiona!

Podgoričani na otvaranju NLB sezone u dvorani Pionir šokirali košarkaše Partizana - 79:78, košem Nikole Otaševića šest sekundi prije kraja.

 NLB: Budućnost srušila šampiona! Izvor: MONDO

Prošle godine Cibona, a ove Budućnost, kao gosti su nanijeli Partizanu neočekivane poraze u prvom kolu NLB lige.

I dok su "cibosi" tada deklasirali aktuelnog šampiona, košarkaši Budućnosti su se u posljednjih minut i po vratili sa ivice poraza i trijumfovali rezultatom 79:78 (17:26, 17:12, 23:13, 22:27).

Crno-bijeli su košem Dušana Kecmana minut i po prije kraja poveli sa 76:70, ali je Budućnost slobodnim bacanjima Otaševića i Kadziulisa smanjila na 76:74.

Jan Veseli je poslije 0/6 sa linije penala imao polovičan učinak (77:74), a Marko Šćekić trojkom izjednačio rezultat 15 sekundi prije kraja.

Poslije tajm-auta je uslijedio brz faul nad Kecmanom, koji je takođe pogodio samo jedno bacanje. Na drugoj strani je Otašević iskoristio prazan prostor u odbrani Partizana i lako "položio" loptu u koš pored Nejtana Džavaija.

Veseli je u posljednjim trenucima utakmice pokušao da ipak donese pobjedu domaćinu, ali nije uspeo, kao ni Džavai iz "odbojke".

Novi Partizan - sa trenerom Vladom Jovanovićem umjesto Duška Vujoševića, a bez plejmejkera i krilnog centra iz inostranstva, čiji se dolazak očekuje, počeo je utakmicu sa petorkom Božić, Milosavljević, Veseli, Đekić i Džavai.

I kako je krenulo, činilo se da pojačanja crno-bijelima neće biti neophodna, bar za utakmice regionalnog takmičenja. Petar Božić, Nejtan Džavai i Dragan Milosavljević "takmičili" su se ko će da postigne efektniji koš, dok Podgoričani u fazi napada nisu mogli da urade skoro ništa.

Serijom od 12:1, Partizan je u devetom minutu poveo sa rekordnih 14 poena razlike - 24:10.

U sklopu te serije, Jaka Klobučar je promašio ceo koš u pokušaju van linije 6,75 metara, pa ipak dobio aplauz oko 2.500 navijača. U Pioniru je vladala odlična atmosfera i svi su željeli da ovaj tim nastavi tamo gdje je stao prošlosezonski...

Međutim, ponešto se pitala i Budućnost, mada oslabljena povredom startnog plejmejkera Nemanje Gordića.

Tim Dejana Radonjića zonom je usporio napad Partizana, poslije serije promašaja počele su da ulaze i trojke, a "đetići" su probleme sa postizanjem koševa iz igre (33 odsto u prvoj četvrtini) prevazišli i vještim iznuđivanjem prekršaja. Na poluvremenu su imali učinak 15/16 sa linije penala!

Od 36:24 u 16. minutu, na odmor se otišlo sa samo 38:34 za crno-bijele.

A, u trećoj četvrtini - vatromet. Vatromet trojki u košu Partizana. Marko Simonović tri puta, Gintaras Kadziulis i Sead Šehović po jednom su pogodili za trojku pomjerenu pola metra unazad i gosti su u 27. minutu preokrenuli na 44:55!?

Nedostajao je Partizanu pravi plejmejker, vidjelo se da još nisu do kraja podijeljene uloge u napadu, kao i da u odbrani dosta "škripi", naročito u odbrani od igre "dva na dva".

Uprkos problemima, šampion je skupio redove i predvođen Milosavljevićem i Kecmanom stigao do izjednačenja na 57:57 u 33. minutu.

Tome je kumovao i mali strah Budućnosti od visoke prednosti, ali kada je Simonović u 35. minutu odgovorio na trojku Milosavljevića trojkom od tablu u posljednjem sekundu napada (60:61) - bilo je jasno da crnogorski prvak neće lako odustati od bodova...

Na kraju je uspio da ih osvoji, a Partizanu u srijedu predstoji "popravni" protiv Hemofarma, ponovo pred svojom publikom.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC