• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Biće bolje protiv Hemofarma

Trener Partizana žali što je ekipa porazom počela sezonu i ističe da ne postoji opravdanje za izgubljenu utakmicu od Budućnosti u Beogradu.

 Jovanović: Biće bolje protiv Hemofarma Izvor: MONDO

"Žao mi je što nismo opravdali aplauze dobijene na početku utakmice. Statistika pokazuje da smo promašili deset slobodnih bacanja, da je Božić igrao 30 minuta zbog nedostatka na poziciji plejmejkera, a mnogi igrači su neiskusni za takmičarske utakmice. Ali ništa od toga ne opravdava ni mene, ni ekipu", rekao je Vlada Jovanović poslije neuspjeha na NLB premijeri.

"Mnogo mi je žao, ali nećemo sagnuti glave, nego okrenuti novi list. Vjerujem da će biti bolje protiv Hemofarma, za koga mislim da će biti jači protivnik".

Branilac titule izgubio je rezultatom 79:78, iako je ubjedljivo vodio u prvom poluvremenu. Plejmejkeru gostiju Nikoli Otaševiću olako je dozvoljeno da poentira u posljednjem napadu, a prije toga je Marko Šćekić postigao trojku.

"Moja odluka je bila da se ne pravi faul na 12 sekundi prije kraja. Nismo imali raspoloženog igrača za odbranu 'jedan na jedan', Kecman je već pokazivao znake umora. Nisam predvidio, međutim, da će igrač odmah poslije preuzimanja stići do koša. Tada je trebalo da se pravi faul, kada je bilo viđeno da ćemo primiti koš", objasnio je Jovanović.

Jedan od uzroka poraza su i brojni promašeni penali. Samo je Jan Veseli promašio sedam šuteva sa linije za slobodna bacanja.

"Nemam racionalno objašnjenje za to. U pripremnom periodu imao je bolji učinak. Prošle sezone je takođe imao krizu na početku sezone, ali je poslije to došlo u normalu", rekao je Jovanović.

Trener Budućnosti Dejan Radonjić smatra da je njegov tim u početku bio sputan renomeom Partizana, ali da je poslije iskoristio i dobar šut i greške rivala.

"Nismo imali normalan početak priprema zbog kvalifikacija za Evroligu, tako da nismo sasvim spremni za NLB takmičenje. Večeras nismo adekvatno ušli u meč, bili smo previše impresionirani. Vremenom je raslo samopouzdanje, a poslužio nas je izvanredno i šut za tri poena", rekao je Radonjić.

"Ogromna je stvar za nas što smo dobili Partizan, ali svi znamo njihov status i da im fale igrači. Ova dva boda su mnogo vrijedna, jer znamo da oni više neće gubiti u Pioniru. Nećemo sada da padamo u euforiju, mada to i nije baš tipično za Crnogorce".

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC