• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Slovenci kobni za Igokeu i Široki

Na startu nove sezone NLB Lige Igokea poražena u Sloveniji od Union Olimpije 61:54, a Široki na svom parketu od Krke 72:62.

 NLB: Slovenci kobni za Igokeu i Široki Izvor: MONDO

Oba predstavnika BiH u NLB lige doživjela su poraz na otvaranju nove sezone regionalne, lige i to oba od klubova iz Slovenije.

Ekipa Igokee koja je ovog ljeta u potpunosti rekonstruisana i pojačana dovođenjem trenera Slobodana klipe te nekoliko zvučnih imena, nadala se da može da iznenadi Olimpiju u Ljubljani ali je na kraju doživjela poraz 61:54.

U dvorani Tivoli slovenački šampion slomio je novog učesnika NLB lige već u prvoj četvrtini koju je dobio rezultatom 19:9, a do poluvremena Olimpija je uspjela da dodatno uveća prednost pa je na isteku 20 minuta na semaforu stajalo 36:22.

Nakon izjednačenog trećeg perioda gosti iz Aleksandrovca pojačali su tempo tek u posljednjoj četvrtini koju su dobili sa 15:9, ali to je bilo ipak prekasno da bi stigli do trijumfa, pa je nakon posljednjeg zvuka sirene rezultat glasio 61:54 za domaćina.

U redovima Igokee najbolji su bili Brajan Čejs sa 13 i Milan Dozet sa 9 poena, dok su kod Olimpije najzapaženiji bili Damir Markota sa 19 i Vlado Ilievski sa 13 poena.

I drugi duel slovenačke i bh. ekipe završen je trijumfom Slovenaca. Krka je savladala Široki rezultatom 72:62 i to u gostima na Pecari.

Košarkaši Širokog samo u prvih pet minuta igre držali su rezultatski priključak, dok je u ostatku utakmice Krka imala konstantnu prednost, koja je dostizala i do 15 poena.

Na kraju je Krka slavila sa ubjedljivih deset poena razlike, a najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Buker i Balažić sa po 14 poena, dok je kod Širokog Grgat ubacio 15.

REZULTATI PRVOG KOLA


Partizan - Budućnost 78:79

Nimburk - Crvena zvezda 94:73

Cedevita - Zadar 70:66

Olimpija - Igokea 61:54

Široki - Krka 62:72

Hemofarm - Cibona 86:80

Zagreb - Radnički (nedjelja, 17.00)

PAROVI DRUGOG KOLA: Zadar - Olimpija, Krka - Cedevita, Budućnost - Crvena zvezda (utorak), Radnički - Nimburk, Cibona - Široki, Igokea - Zagreb, Partizan - Hemofarm.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC