• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lafajet u četvrtak slijeće u Beograd?

U Partizanu mt:s još su uzdržani od komentara po pitanju dolaska Olivera Lafajeta, zbog loših iskustava iz prošlosti, ali izvjesno je da će doći.

 Lafajet u četvrtak slijeće u Beograd? Izvor: MONDO

Amerikanac Oliver Lafajet trebalo bi da sleti na Aerodrom "Nikola Tesla" u četvrtak oko 13.30 i potpiše ugovor sa KK Partizan mt:s, ali iz tabora crno-bijelih još nema zvanične potvrde ove informacije.

Zbog nekih gorkih iskustava sa inostranim igračima iz prošlosti, u Partizanu ne žele da se zalijeću i pompezno najavljuju dolazak američkog plejmejkera u Beograd.

Uradiće to tek kada se Lafajet zaista pojavi u Beogradu, a potom vjerovatno odradi i jedan, dva trening pod vođstvom trenera šampiona Srbije Vlade Jovanovića.

Ipak, poslije utakmice drugog kola NLB lige Partizan mt:s - Hemofarm, u srijedu uveče, moglo je da se čuje da je Lafajetov dolazak izvjestan i da će on po svemu sudeći nositi crno-bijeli dres u sezoni 2010/11. Tako bi Jovanović rešio kadrovski problem na poziciji pleja, ali i dalje ostaje otvoreno pitanje ko će od stranih igrača pojačati ekipu na poziciji krilnog centra.

Na tu temu gotovo da nije moglo ništa da se nasluti u razgovoru sa ljudima iz kluba.

Lafajetov dolazak u Beograd još ranije je najavljivan, a postao je izvjestan u srijedu, kada je na njegovoj stranici na Wikipediji ispisano da je potpisao ugovor sa Partizanom. Naravno, Wikipedija nije zvanični izvor informacija, ali nekada zaista umije da bude prilično tačna.

Lafajet je rođen 6. maja 1984. godine u Nju Orleansu, država Luzijana, a košarku je igrao na Univerzitetu Hjuston. Kao član "kuguara" imao je solidnu univerzitetsku karijeru, ali je ipak morao da ode u razvojnu NBA ligu, nazvanu NBDL, gdje je prethodne dvije sezone učinkom zaradio epitet "hot prospect".



Kao takav, u aprilu 2010. godine potpisao je kratkoročni ugovor sa Boston Seltiksima, prošle sezone i odigrao je jedan zvaničan meč protiv Minesote i za 22 minuta u igri ubacio sedam poena. Šansu za stalnim angažmanom morao je ipak da potraži ovog ljeta, ali ga je 24. septembra sačekala vijest da Seltiksi ipak neće da mu ponude ugovor.

Tada je krenuo u potragu za timom u Evropi, a po iskustvima koje su imali njegovi brojni prethodnici, imao je iz čega da zaključi da je Partizan pravi izbor.

Prošle sezone igrao je NBLD za Fort Mejn "lude mrave" i na 48 utakmica, od kojih je u 42 bio starter, imao je prosjek od 17,1 poen, 6,5 asistencija, 4,6 skokova i 1,8 osvojenih lopti, a u posljednje tri utakmice sezone ubacivao je 26, 24 i 32 poena.

Sezonu prije toga, 2009/10, proveo je u Ajri Bej Hoksima za koje je prosječno bilježio 13,6 poena, 4,1 skok, 3,9 asistencija i 1,6 ukradenih lopti, na 36 mečeva, od kojih je 23 počeo u petorci.

Sa Univerziteta Hjuston u Beograd je ponio diplomu iz sociologije.

U Partizanu još nisu odlučili ko će ispasti iz tima, kako bi ustupio mjesto Lafajetu, ali se spekuliše da bi višak mogao da bude neki od igrača koji su u prva dva kola imala najmanju minutažu. Po tom osnovu najugroženiji su Nemanja Jaramaz i Aleksandar Mitrović. Prvi nije odigrao ni minut ove sezone, a drugi svega dva protiv Budućnosti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC