• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Poraz crno-bijelih u Širokom!

Široki Brijeg odličnom igrom je iznenadio Partizan i upisao prvi trijumf u NLB ligi rezultatom 86:79.

 NLB: Poraz crno-bijelih u Širokom! Izvor: MONDO

Branilac titule izgubio po drugi put u prva tri kola NLB lige. Široki ostvario veliku pobjedu zahvaljujući seriji od 13:2 u finišu.

Košarkaši Partizana mt:s napravili su lošu uvertiru za početak Evrolige i gostovanje Žalgirisu u četvrtak.

Ekipa Širokog pobijedila ih je na svom parketu rezultatom 86:79 (16:12, 25:23, 16:22, 29:22).

Domaći tim se većim dijelom izjednačene utakmice nalazio u vođstvu, u 20. minutu čak sa deset poena razlike (41:31).

Partizan je preokrenuo rezultat u finišu treće dionice preko Dragana Milosavljevića (53:50), a priliku da odlučno zakorači ka pobjedi šampion je propustio poslije trojke i dodatnog bacanja Dušana Kecmana za 61:57 u 31. minutu.

Sredinom posljednje četvrtine su igrači Širokog počeli da pogađaju teške šuteve iz daljine.

Od 66:66 u 35. minutu, za samo dva minuta su stigli do prelomnih 79:68, pošto su u seriji od 13:2 trojke ubacili Prilepić, Perišić, pa ponovo Prilepić.

Na drugoj strani je Jan Veseli napravio faul u napadu, Božić i Kecman zabilježili "prodate" lopte i Partizanu nije bilo spasa...

Ponovo je došao do izražaja nedostatak klasičnog plejmejkera (Oliver Lafajet debitovaće u Kaunasu), ali je i igra crno-bijelih u odbrani bila na donjoj granici prosjeka.

Sudijski kriterijum svakako je išao na ruku Širokom, koji je izveo čak 39 slobodnih bacanja (Partizan deset manje). Zbog toga je utakmica trajala gotovo dva sata i bila prilično teška za gledanje.

Beograđani su se održavali u životu ofanzivnim skokom i individualnim akcijama, ali nisu zaustavili ni "pik" igru domaćih, niti prodore protivničkih bekova.

Sve u svemu, Partizan je bez dvojice Amerikanaca (čeka se i krilni centar) u ovoj fazi sezone ekipa u nastajanju. Zato je još prerano za velike kritike, ali razloga za brigu navijača i svih u klubu definitivno ima.

Najbolji kod šampiona BiH bio je Fran Pilepić sa 17 poena, Šime Špralja i Darko Planinić su se u pobjedu ugradili sa po 13, dok su Vedran Morović i Ivan Grgat postigli po jedan pogodak manje.

Goste iz Beograda predvodio je Dragan Milosavljević sa 19, a solidan učinak ostvarili su Dušan Kecman (14), te Jan Veseli i Raško Katić po 13 koševa.

ŠIROKI: Štemberger 5, Planinić 13, Prilepić 17, Naletilić 1, Bilinovac, Ramljak 3, Perišić 9, Špralja 13 (7sk), Novak, Barać 1, Morović 12 (7as), Grgat 12.

PARTIZAN MT:S: Kecman 14 (5sk, 3as), Klobučar 8, Jaramaz, Lučić 2, Milosavljević 19 (5izg), Katić 13, Džavai 10 (4sk, 2ukr, 2blk), Lešić, Mitrović, Božić, Veseli 13 (8sk), Đekić.

Rezultate i izvještaje sa ostalih mečeva trećeg kola regionalnog takmičenja pročitajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC