• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠIROKI: Odigrali smo savršeno!

U taboru šampiona Bosne i Hercegovine oduševljeni pobjedom nad Partizanom m:ts u regionalnoj NLB ligi.

 ŠIROKI: Odigrali smo savršeno! Izvor: MONDO

Na "Pecari" je u trećem kolu regionalnog takmičenja "upecan" aktuelni prvak Jadrana, a susret sa crno-bijelima prelomljen je u finišu dalekometnom paljbom - 86:79.

Šef struke Širokobriježana Ivan Velić priznao je da su pobjedi "kumovale" loše partije Partizanovih košarkaša, ali to nikako ne umanjuje zasluge njegovog tima.

"Bez obzira što je Partizan m:ts odigrao loše, mi smo odigrali savršenu utakmicu. Ovo je velika pobjeda, pobjeda cijele ekipe, ali posebno momaka koji su ponikli ovdje u Širokom Brijegu", rekao je Velić nakon utakmice.

Prema njegovim riječima, susret je dobijen odličnim šutevima sa distance.

"I kad nas je Partizan stigao i pretekao, nismo pokleknuli, nismo se predavali, već smo nastavili da igramo kako smo se dogovorili. U skoku smo im koliko-toliko parirali, na njihovu agresiju odgovorili smo još jačom agresijom, a konačno smo imali vrlo malo izgubljenih lopti. Ova pobjeda pnam uno znači zbog samopouzdanja, ali ne smijemo poletjeti visoko, jer je ovo prejaka liga i mi moramo još krvavo raditi i boriti se na svakoj utakmici".

Košarkaš Širokog Darko Planinić priznao je da se malo ko nadao pobjedi nad crno-bijelima poslije dva startna poraza.

"Mi smo vjerovali u sebe, sve smo ispoštovali što je trener od nas tražio i sretni smo zbog trijumfa. Nije bilo lako nositi se s iskusnim centrima Partizana. Drugo poluvrijeme sam igrao malo 'pod ručnom' zbog pete ligne greške, ali sve je dobro ispalo".

Kormilar Beograđana Vlada Jovanović nije krio razočaranje porazom, ali prvenstveno igrom svojih izabranika.

"Podbacili smo u svakom pogledu. Jako sam razočaran i sobom i igračima. Za Partizan je gostovanje u Širokom Brijegu uvijek teško. Na to sam upozoravao. Partizan je ovdje gubio utakmice i kad je imao puno jači sastav. Ali, nije to ništa pomoglo. Cijelu utakmicu odigrali smo s potrganim koncima igre. Nije bilo u pitanju potcjenjivanje. Ovo je profesionalizam, nikoga se ne smije potcijeniti, već jednostavno ovo je bilo nedopustivo opuštanje. Pobjeda Širokog je zaslužena. Prvo su nas razbili unutrašnjom igrom, a kad smo tu uspostavili dominaciju krenuli su ubitačnim šutom. Uz takav šut za tri poena u nastavku utakmice teško se bilo nositi", rekao je Jovanović.

I Vladimir Lučić je apostrofirao loš pristup utakmici.

"To je nedopustivo. Široki je poveo od prvog minuta i gotovo cijelu utakmicu vodio. Nemam objašnjenja zašto smo ovako odigrali iako smo znali da nas u Širokom Brijegu očekuje teška utakmica. Sve u svemu, domaćin je zasluženo pobijedio".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC