• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević uradio što niko nikad nije!

CSKA iz Moskve, predvođen trenerom Duškom Vujoševićem, postao je prvi vanamerički tim koji je pobijedio NBA ekipu na teritoriji SAD.

 Vujošević uradio što niko nikad nije! Izvor: MONDO

U noći između subote i nedelje, šampion Rusije pobijedio je Klivlend Kavalirese na kraju američke turneje i tako postao prvi klub iz Evrope kojem je tako nešto uspjelo – 87:90.

Doduše, prije tačno pet godina, Makabi iz Tel Aviva nadigrao je Toronto Reptorse sa 105:103, ali je to bilo na teritoriji Kanade.

"Došli smo u Ameriku da igramo dobru košarku protiv nekih od najboljih timova na svijetu. Bilo je teških trenutaka tokom turneje, ali nije nam ponestalo motivacije. Veoma sam srećan zbog pobjede i mislim da je ovo bila prva nekog evropskog tima protiv rivala iz NBA lige na teritoriji Sjedinjenih Država", rekao je Vujošević, čiji je tim prije toga poražen u Majamiju (85:96) i Oklahomi (89:97).

U isto vrijeme, Amerikom je putovao šampion Španije Kaha Laboral, ali ekipa Duška Ivanovića nije uspjela da zabilježi pobjedu protiv Memfisa (105:110) i San Antonija (85:108).

Ovog ljeta, ali u Barseloni, šampion Evrope Barsa pobijedila je vlasnika NBA titule, Los Anđeles Lejkerse sa 92:88.

U Klivlendu, CSKA je gubio sa deset poena razlike u prvom poluvremenu, ali je ruski tim na odmor ipak otišao u egalu (47:47). Drugo poluvrijeme, Rusi su otvorili serijom 13:2 i do kraja nijednom nisu ispustili vođstvo, iako su Kavsi u posljednjoj četvrtini nekoliko puta dolazili na "minus 1".



Ramunas Šiškausas "ubio" je Amerikance sa 22 poena, pratio ga je Amer Džamont Gordon, kojeg je Vujošević ljetos doveo nakon što ga je upoznao u Ciboni. Ljevoruki Gordon postigao je 19 poena, uz sedam skokova i šest asistencija.

Učinak potencijalnog srpskog reprezentativca i bivšeg člana vršačkog Hemofarma Bobana Marjanovića za devet minuta iznosio je četiri poena i dva skoka.

U poraženom Klivlendu istakli su se Danijel Gibson sa 21 i Rajan Holins sa 17 koševa. Za Kavalirse zbog povreda nisu igrali Entoan Džejmison, Entoni Parker, Mo Vilijams i Anderson Varežao.

Posljednje koševe na ovom susretu Šiškauskas je postigao 6,8 sekundi prije kraja iz slobodnih bacanja. Prethodno je Rajan Holins smanjio prednost Moskovljana na 88:87, a onda je Šiškauskas postavio konačan rezultat.

Ipak, Klivlend je imao šut za produžetak, ali je Gibson promašio trojku, poslije čega je CSKA došao do lopte i sačuvao je do posljednjeg zvuka sirene.



REZULTATI OSTALIH PRIPREMNIH UTAKMICA U NBA LIGI:

Nju Džersi - Hjuston95:85
Šarlot - Detroit 97:94
Orlando - Čikago 105:67
Boston - Njujork 97:84
L.A. Klipers - Juta 91:103
Memfis - Milvoki 91:77
Nju Orleans - Atlanta 74:84
San Antonio - Kaha Laboral 108:85
Portland - Golden Stejt 118:105
L.A. Lejkers - Denver102:95

(N. J. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC