• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Nemam vremena da slavim

Vujošević u žiži evropske javnosti poslije pobjede CSKA nad Klivlendom. Grobarima poručuje: "Imajte strpljenja, u Partizanu se dobro radi".

 Vujošević: Nemam vremena da slavim Izvor: MONDO

Evropa ponovo sa divljenjem priča o Dušku Vujoševiću!

Trener koji je godinama pravio čuda i čudesa sa Partizanom u Evroligi, iako je imao mnogo, mnogo manje budžete od drugih klubova, ponovo je u žiži evropske košarkaške javnosti, jer je sa moskovskim CSKA napravio ono što niko do sada nije - pobijedio je jednu NBA ekipu na teritoriji SAD!

CSKA je odigrao tri meča na turneji po Americi. Dva je izgubio, od Majamija i Oklahome, ali je zato osvjetlao obraz evropskoj košarci pobjedom nad Klivlendom 90:87 i to na zvaničnoj premijeri NBA ligaša pred svojom publikom pred start nove sezone.

Ni umor od putovanja, ni promjena vremenske razlike, nisu omeli "armejce" da se iz SAD vrate sa jednom vrijednom pobjedom, ali i generalno odličnim utiskom koji su tamo ostavili.

"Veoma sam zadovoljan. Iako su prvi efekti jedne ovakve turneje negativni, kratkoročno gledano, na duže staze, međutim, ona doprinosi napretku ekipe i dio toga treba primjenjivati kada je najznačajnije u sezoni. Rado sam prihvatio ideju da idemo na turneju u SAD, bez neke nade da možemo da budemo ravnopravni sa Majamijem, ali bili smo ravnopravni. CSKA je odigrao bolje, imali smo dva, tri prazna minuta i to je Majami iskoristio. Najbolji utisak na mene ostavila je ekipa Oklahome. Izgubili smo osam razlike, ali smo izbjegli teži poraz. Uspjeli smo da dobijemo Klivlend, koji ima dobru ekipu i koji je dva dana pred utakmicu sa nama dobio San Antonio 26 razlike", rekao je Vujošević u telefonskom uključenju u SOS Kanal.

Iako kaže da mu taj rezultat znači, Vujošević je dodao da nema vremena da uživa u trenutku, jer CSKA čekaju velike obaveze, prije svega jer počinje Evroliga.

Upitan šta očekuje od ove sezone u Evroligi, Vujošević je rekao da se kvalitet još više podiže, da nema slabe ekipe, a samim tim ni slabe utakmice.

"Očekuje nas interesatna sezona u Evroligi, nijanse će odlučivati za plasman među osam".

Vujošević je gledao prvi meč u novoj sezoni Evrolige i pobjedu Olimpijakosa nad Realom.

"Olimpijakos je zasluženo slavio, vidjelo se da oni, za razliku od prošle sezone, možda nemaju toliki ekstra kvalitet na papiru, ali ima mnogo više reda. Timskom igrom su dobili", kaže Vujošević o pobjedi ekipe Dušana Ivkovića.

Neizbježna tema u razgovoru sa Vujoševićem je Partizan. Iako je hiljadama kilometara daleko, ne promiče mu nijedan detalj u vezi sa, kako kaže, njegovom ljubavi.

On od svih navijača Partizana traži strpljenje i poručuje da treba imati vjeru u rad ljudi iz kluba, a pogotovo trenera Vlade Jovanovića.

"Treba biti realan, sa jedne strane i ne očekivati da se neke čudesne stvari dešavaju iz godine u godinu. Znate, kad se igra rulet, što više dobijaš smanjuju ti se mogućnosti za nove dobitke. Ipak, i ove godine je napravljena dobra selekcija tima, nastavljeno je da se dobro radi po sistemu koji je donosio rezultate. Ja sam optimista, jer ima dosta talentovanih igrača, ima reda i dobrog rada. Ali, pri tome, mora se biti strpljiv i svjestan da se ne poklapa uvijek vrijeme dobrog rada i dobrih rezultata. Sigurno je da će iz tog rada doći rezultati. Kada to se ne zna, ali mora se imati stprljenje. Vjerujem u ljude u klubu koji znaju da naprave atmosferu u kojoj se svi osjećaju ugodno, vjerujem u tim Vlade Jovanovića i u navijače, koji znaju da učestvuju u stvaranju ekipe", rekao je Vujošević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC