• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga počela Dudinom pobjedom!

U prvoj utakmici nove sezone Evrolige, Olimpijakos pobijedio Real Madrid 82:66. Teodosić 15 poena, Kešelj 3. Novica malo igrao.

 Evroliga počela Dudinom pobjedom! Izvor: MONDO

Sjajnom serijom u posljednjoj četvrtini od 15-0, Olimpijakos je slomio madridski Real na svom parketu na otvaranju nove sezone Evrolige.

Olimpijakos - Real 82:66 (17:17, 19:18, 26:21, 20:10).

Dušan Ivković se trijumfalno vratio u grčku košarku, nadmudrivši svog kolegu na klupi Reala Etore Mesinu.

Prije 13 godina, Ivković je sa Olimpijakosom postao prvak Evrope. Rano je još govoriti o krajnjim dometima crveno-bijelih iz Pireja, ali već u prvom meču vidio se "Dudin pečat" u igri i prije svega želja i glad za pobjedom.

Bio je to izjednačen meč do posljednjeg dijela igre, a možda i ključni trenutak dogodio se u posljednjim trenucima treće četvrtine. Tada je Lukas Mavrokefalidis pogodio koš sa gotovo pola terena uz zvuk sirene, kojim je Olimpijakos otišao na +6 (62:56).

Početak posljednjeg dijela igre protekao je u poenima srpskih košarkaša u Olimpijakosu. Najprije je Miloš Teodosić postigao svoj 12 poen, da bi potom Marko Kešelj pogodio trojku, što su bili njegovi prvi poeni na meču.

Koševima Mavrokefalidisa, poslije sjajnog kontranapada, Olimpijakos je prvi put na meču imao dvocifrenu prednost (67:56). Etore Mesina bio je primoran da pozove tajm-aut, ali nije urodilo plodom.

Olimpijakos zatim postiže još pet vezanih poena (uključujući trojku Teodosića), da bi Real potom dao prvi poen u posljednjoj dionici tek poslije 3,5 igre i tako je prekinuo seriju domaćina od 15:0!

Meč je simbolično završio Vasilis Sanulis, doskorašnji košarkaš Panatinaikosa, trojkom.

Spanulis i Janis Burusis su sa po 16 poena predvodili Olimpijakos, Teodosić je dao 15 (uz sedam asistencija), Kešelj je ostao na toj jednoj "trojci".

U Realu je najzapaženiji bio Sehio Ljulj sa 18 poena, Karlos Suarez je dao 12, a Ante Tomić 10. Novica Veličković je igrao malo i nije se upisao.

Grupa B

Olimpijakos - Real 82:66
Roma - Brose Baskets
Unikaha - Šarlroa

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC