• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Loš start crno-bijelih

Partizan mt:s kao gost poražen od Žalgirisa u prvom kolu A grupe Evrolige - 73:62. Debitovao Lafajet. Samo borbenost za pohvalu.

 EL: Loš start crno-bijelih Izvor: MONDO

Deseta uzastopna sezona u elitnom kontinentalnom takmičenju, a prva bez Duška Vujoševića pored aut-linije, počela je loše po šampiona Srbije.

Ni Žalgiris, sprskog trenera Ace Petrovića, nije blistao u meču prvog kola, ali je uradio sasvim dovoljno da upiše očekivanu pobjedu - 73:62 (19:17, 24:12, 19:16, 11:17).

Najefikasniji kod domaćih bili su "bronzani" sa Mundobasketa Martinas Pocius (17 poena, šut za trojku 3/4), a iznenadio je Arturas Milaknis sa 12 poena.

Dušan Kecman sa 13 poena je probio granicu od 1.000 poena u evroligaškim utakmicama i ujedno bio jedini sa dvocifrenim učinkom u ekipi Vlade Jovanovića.

Prve minute u crno-bijelom dresu odigrao je američki plejmejker Oliver Lafajet. Poslije samo nekoliko zajedničkih treninga, nije se ni mogla očekivati njegova usklađenost sa ostatkom tima. Na njegovu i žalost Partizana, Lafajet nije imao ni svoje šutersko veče (1/10 iz igre).

Prilika da se popravi utisak slijedi iduće srijede, kada u Pionir stiže ruski Himki.

Do tada bi Jovanović trebalo da dobije i toliko čekanog krilnog centra iz SAD, ali taj transfer ustvari će označiti početak pravog rada na uigravanju, podjeli uloga i odgovornosti. S obzirom na kvalitet ostalih timova u grupi (Kaha Laboral, Makabi, Himki, Prokom), ne bi trebalo očekivati plasman u Top 16 po automatizmu stvorenom prethodnih sezona.

Utakmica u Kaunasu bila je prilično čudna za evroligaške standarde, po kvalitetu ispodprosječna.

Žalgiris je igrao na mahove, daleko od lepršavosti koja krasi reprezentaciju Litvanije, a obično i timove iz ove baltičke zemlje. Malo su domaći košarkaši uhvatili ritam početkom druge četvrtine i serijom od 15:3 praktično riješili pitanje pobjednika.

Njihovo vođstvo od 34:20 nijednog trenutka nije spušteno ispod deset poena, a maksimum je dostiglo u 31. minutu, poslije serije od 9:0 - 64:45.

Litvanci su umješnije koristili greške košarkaša Partizana, nego crno-bijeli greške Žalgirisa, a mora se priznati da ih je bilo dovoljno da neki staloženiji i bolji Partizan izbori makar neizvjesnu završnicu.

Crno-bijeli su se dobro držali tokom cijele prve četvrtine, kada su stavili do znanja domaćinu da se neće naigrati pred svojim navijačima. Bili su Jovanovićevi igrači ravnopravni u svim elementima, ali su ih neiskustvo i greške pojedinaca spriječile da povedu i mirnije uđu u nastavak meča.

Umjesto toga, Žalgiris je u drugu dionicu ušao sa "plus dva" i pomenutom serijom od 11. do 14. minuta stekao ključnu prednost.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC