• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Pobjeda crno-bijelih, Džavai oduševio!

Svesni važnosti utakmice, košarkaši Partizana mt:s "zapeli" iz sve snage i naneli Cedeviti prvi poraz - 80:72.

 NLB: Pobjeda crno-bijelih, Džavai oduševio! Izvor: MONDO

Od četiri ekipe koje su neporažene ušle u četvrto kolo NLB lige, nije ostala nijedna!

U subotu su "pali" Nimburk i Zagreb, a u nedelju Olimpija i u Pioniru zagrebačka Cedevita - 80:72 (23:23, 19:18, 23:13, 15:18).

Partizan je tako prekinuo niz od dva poraza (Široki u NLB ligi, Žalgiris u Evroligi) i popravio skor u regionalnom takmičenju na 2-2.

Bodove u susretu sa Cedevitom, crno-bijeli duguju prije svega svojoj superiornosti u skoku - 41:17.

Lopte su kao zrele šljive "brali" Nejtan Džavai, Dušan Kecman, Vladimir Lučić, ali niko kao Jan Veseli, koji je borbenošću i marljivim skupljanjem "otpadaka" pod protivničkim košem kompenzovao još jedno očajno veče sa linije slobodnih bacanja (2/7).

Džavai je zabiIježio 19 poena i osam skokova, a oko 5.000 gledalaca podigao je na noge "ali-up" zakucavanjem na pas Olivera Lafajeta u 37. minutu (78:65).

Svi su tada pomislili da je utakmica odlučena, ali su gosti po ko zna koji put uhvatili priključak i smanjili na 78:72. Za više od toga nije bilo vremena i aktuelni šampion je ipak stigao do zaslužene pobjede.

Veseli i Lafajet postigli su po 12, a Kecman 11 poena.

Cedevita se na ovom meču predstavila kao ekipa dvojice Amerikanaca, kojima pomaže Vedran Vukušić, a ostali kao da su tu tek da bi popunili broj. Centar Korsli Edvards nanizao je 27 poena, a plejmejker Donte Drejper 21.



Trijumf uz na momente dobru igru, rasteretiće trenera Vladu Jovanovića i igrače uoči evroligaškog okršaja sa Himkijem u srijedu. Ipak, jasno da će svi zajedno morati još mnogo da rade ne bi li došli blizu visina na koje se popeo tim predvođen Mekejlebom, Marićem, Rašićem, Robertsom...

Teško da bi ijedan od Vujoševićevih sastava iz bliže prošlosti dozvolio protivniku da se u Pioniru četiri-pet puta vraća iz deficita od desetak poena.

Vodili su crno-bijeli sa 12:2, a Cedevita izjednačila na 23:23. Partizan poveo sa 29:23, Cedevita izjednačila na 37:37.

Igrao je tim Aleksandra Petrovića odličan zonski presing i "zonu", Drejper i Edvards pokazali su da su klasa, ali "zasluge" za njihov žilav otpor pripadaju i domaćim košarkašima, koji su previše često griješili i promašivali, baš kada je rivalu bio najpotrebniji pojas za spasavanje...

Međutim, daleko veći fond upotrebljivih igrača prije ili kasnije je morao da prevagne na stranu Partizana. Petrović je krajem treće četvrtine izvukao na klupu nosioce igre, a crno-bijeli u režiji Lafajeta i Veselog napravili seriju od 10:0 za dva i po minuta - 65:52.

Cedevita je još jednom odgovorila, serijom od 9:0 na početku posljednje dionice (65:61), ali je Džavai sa šest poena zaredom stavio do znanja da bodovi ostaju u Beogradu. Seriju su na 11:0 podigli Kecman slobodnim bacanjima i Petar Božić trojkom.

REZULTATI 4. KOLA:

Partizan mt:s - Cedevita 80:72

Cibona - Olimpija 84:81
/Bogdanović 33, Zubčić 18 - Pinkni 20, Ilievski 17/

subota

Zadar - Nimburk 73:60
Krka - Zagreb 65:63
Budućnost - Radnički 95:61
Igokea - Crvena zvezda 77:59

petak

Hemofarm - Široki 92:82

TABELA: Budućnost, Nimburk, Hemofarm, Zagreb, Olimpija i Cedevita po 3-1, Partizan mt:s i Krka i Cibona po 2-2, Zadar, Igokea, Široki i Radnički po 1-3, Crvena zvezda 0-4.

PAROVI 5. KOLA (29-31. oktobar): Crvena zvezda - Zadar, Nimburk - Krka, Olimpija - Partizan mt:s, Cedevita - Hemofarm, Radnički - Igokea, Zagreb - Cibona, Široki - Budućnost.

(MONDO, foto: MN Press)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC