• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Pionir rasprodan, Partizan mt:s spreman!

"Dugo sam u Partizanu i znam šta znači podrška navijača", kaže trener crno-bijelih Jovanović pred evro-debi u Beogradu protiv Himkija (srijeda, 20.45).

 EL: Pionir rasprodan, Partizan mt:s spreman! Izvor: MONDO

Da će novi trener Vlada Jovanović i renovirani tim šampiona Srbije imati "svu podršku ovog svijeta" na premijeri u "Pioniru", u srijedu od 20.45, moglo je da se nasluti i prije informacije da je kompletan kapacitet dvorane rasprodan za meč sa Himkijem.

Prvi put poslije devet godina, dvoranom se na duelu Evrolige neće oriti: "Vujošević Duško!", kada trener Partizana mt:s bude izašao iz tunela i išetao na parket uz podignutu ruku...

Ovog puta, očekuje se da Grobari trenera pozdrave sa: "Jovanović Vlada!", ne zbog zasluga koje je Vujoševićev nasljednik imao u kratkom radu sa ekipom, već zbog bezrezervne podrške koja je potrebna i njemu i njegovim igračima na parketu.

Poslije poraza u Litvaniji od Žalgirisa, na startu nove sezone u Evroligi, košarkaši Partizana pred svojim navijačima dočekuju ruski Himki, koji sa klupe vodi Serđo Skariolo i koji je bio tim za "izbjegavanje" tokom kvalifikacija za novo izdanje Evrolige.

No, Himki nije izbjegnut, svrstan je upravu u Grupu A i na taj način bogati i ambiciozni vicešampion Rusije dodatno je pojačao konkurenciju u borbi za Top 16.

"Dugo sam u Partizanu i znam šta je znači podrška navijača, kako se čovjek osjeća kada izađe na teren, uz skandiranje njegovog imena, imena igrača… To je privilegija i opterećenje", priznaje Jovanović i dodaje:

"Svaki put kada mi neko izgovori ime ne osjećam samo zadovoljstvo, jer znam na šta te to obavezuje - da posljednji atom snage, ja i momci ispred mene, ostavimo na terenu. Ne smije da postoji trunka nedoumice da nisi uradio sve što si mogao. Normalno da sam uzbuđen, karte su rasprodate, to nije čudo. Takva nam podrška i treba, ali bez obzira na to moramo da opravdamo dolazak toliko navijača. Ne pričam o sebi, nego o cijeloj ekipi. To zahtjeva poseban odnos prema klubu", kaže Jovanović pred evroligaški debi pred Grobarima.

O Himkiju...

"Igraćemo protiv ekipe koja se na našu nesreću kao kvalifikant domogla šeste pozicije u Grupi A. Himki je po budžetu odmah poslije Kahe Laboral u našoj grupi, trenira je poznati italijanski stručnjak Serđo Skariolo, selektor španske reprezentacije. Oni su posljednjih godina sve učinili da u Rusiji uzmu primat od CSKA, rade na tome jako ozbiljno već tri, do četiri godine. Imaju sjajne igrače, iskusne, pojedinci imaju po šest-sedam sezona evroligaške košarke", ishvalio je Jovanović skupo plaćenu ekipu Himkija, u kojoj su vedete svakako Raul Lopez, Kit Langford, Zoran Planinić, Benjamin Eze, Sergej Monja, Aleksej Savrašenko, Tomas Kelati, Vitalij Fridzon...

S druge strane, Partizan mt:s formiraće tim tek na dan utakmice protiv Himkija i to potpisivanjem krilnog centra Džejmsa Gista, koji svakako neće biti u timu.

Iz više razloga, pobeda crno-bijelih protiv Himkija bila bi veliki podvig.

"Neke stvari se nisu dešavale brzinom kojom je trebalo. Teško je naći dobrog igrača, a nisam htio da se pojačavamo po svaku cijenu, kao ni Todorić i Danilović. Nismo htjeli da napravimo ishitren potez, to nas je koštalo početka sezone. Ja sam ušao svjesno u to", obrazložio je Jovanović zbog čega je preko potreban igrač na poziciji "četiri" stigao tek kada je sezona uzela maha.

"Na sreću, konačno smo potpisali Gista. Sa druge strane, zbog termina u kojem je potpisan, neće moći da nam pomogne protiv Himkija. Baš smo okasnili, ali kompletiraćemo se do nedjelje kada gostujemo Olimpiju. Vidjećemo koliko će Gist za tih par dana moći da pohvata od našeg sistema igre, ali dobro je što smo konačno kompletirali sastav", istakao je Jovanović, koji je dodao:

"Očekivali smo najprije da se prošlogodišnji tim neće rasturiti u velikoj mjeri. Svima koji prate košarku jasno je da se do kvalitetnih američkih igrača sve teže dolazi na evropskom tržištu. Gotovo da je nemoguće izboriti se u konkurenciji prebogatih klubova za nekog dobrog igrača".

Već protiv Himkija, adut crno-bijelih Jan Veseli pokušaće da poravi ispod prosječan procenat uspješnosti sa linije slobodnih bacanja. U Evroligi svaki poen vrijedi mnogo, pa je tako i Veseli dodatno trenirao ove nedjelje sa linije penala.

"Očekuje nas vrlo teška utakmica, Himki je veoma ozbiljna ekipa. Borićemo se, daćemo sve od sebe da napravimo što bolji utisak i dobijemo utakmicu. Moja uloga se promijenila, očekuje se da budem lider i moram da se borim sa time. Što se tiče slobodnih bacanja, radim što više na treningu da to popravim", kaže Veseli.

PAROVI DRUGOG KOLA:

GRUPA A

U sredu: Prokom - Kaha Laboral (19.45), Partizan mt:s - Himki (20.45);

U četvrtak: Makabi - Žalgiris (21.00);

TABELA: Kaha Laboral 1-0, Žalgiris 1-0, Himki 1-0, Prokom 0-1, Partizan mt:s 0-1, Makabi 0-1.

GRUPA B

U sredu: Bamberg - Olimpijakos (20.00), Šarlroa - Roma (21.00);

U četvrtak: Real Madrid - Unikaha (20.45);

TABELA: Roma 1-0, Olimpijakos 1-0, Unikaha 1-0, Šarlroa 0-1, Real Madrid 0-1, Bamberg 0-1.

GRUPA C

U sredu: Lijetuvos - Sijena (18.45), Šole - Barselona (20.45);

U četvrtak: Cibona - Fenerbahče (18.30);

TABELA: Sijena 1-0, Fenerbahče 1-0, Barselona 1-0, Cibona 0-1, Lijetuvos 0-1, Šole 0-1.

GRUPA D

U sredu: Efes Pilsen - Valensija (19.15);

U četvrtak: Panatinaikos - CSKA Moskva (20.45), Milano - Olimpija (21.00);

TABELA: Panatinaikos 1-0, Milano 1-0, Olimpija 1-0, Efes Pilsen 0-1, CSKA 0-1, Valensija 0-1.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC