• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džavai: Hajde da rastemo zajedno

Dok plejmejkeru Oliveru Lafajetu tek predstoji period dokazivanja, Nejtan Džavai je na prvih nekoliko mečeva pokazao da je pun pogodak!

 Džavai: Hajde da rastemo zajedno Izvor: MONDO

Tradicija dominantnih centara u Partizanu se nastavlja. Poslije Pekovića i Marića, došao je red na Australijanca Nejtana Džavaija da "unosi" rivale u koš.

Petnaest poena (šut 7/12), osam skokova, dvije asistencije i dvije blokade učinile su Džavaija i statistički najboljim igračem utakmice Partizan mt:s - Himki (72:68), u kojoj su crno-bijeli slavili pobjedu i najavili da će se boriti za još jedan plasman u Top 16 fazu Evrolige.

"Mlad smo tim. Morali smo baš da se pomučimo da bismo došli do pobjede. Svi moramo mnogo da radimo kako bismo napredovali kao igrači, a tu naravno mislim i na sebe. Ima dosta elemenata u mojoj igri koje treba unaprijediti. Pred nama je još utakmica. Potrebno je pripremati se za njih i biti koncentrisan na rad", rekao je Džavai u svlačionici Partizana, u kojoj je - isto kao na terenu - naslijedio mjesto Aleksa Marića.

"Ovo je samo jedna pobjeda. Moramo naporno da radimo da bismo ostvarili još neku. Ali, iskren da budem, to je izazov koji veoma rado prihvatam".

Nije teško primjetiti da je kod "Australijskog Šeka" ključna riječ - rad.

Uprkos vrlo dobroj partiji protiv Himkija, sve vrijeme je pokušavao da objasni kako hoće i mora da igra još bolje.

U centru tog procesa je strateg crno-bijelih Vlada Jovanović, koji se i za vrijeme "šefovanja" Duška Vujoševića pročuo kao majstor za individualni rad sa visokim igračima.

"Trener mi sve vrijeme govori da zauzmem poziciju što dublje u protivničkom reketu. Svjestan sam da sam krupniji od većine momaka u Evroligi i moram to bolje da koristim. Da hvatam što više lopti pod košem i postižem lake poene", priča Džavai.

"Imao sam problem kad sam došao ovdje, kako da riješim situaciju kada me okruže dvojica ili trojica čuvara, kako da pronađem najbolje postavljenog saigrača. Radim na tome sa trenerom, koji je sjajan motivator i za mene i za ostale momke. Sjajno je imati mladog trenera koji želi da radi i pobjeđuje. Volim da igram za njega".

Tamnoputi div dodao je da "niko ne može da predvidi kako će se dalje odvijati sezona".

"Ima mnogo dobrih timova. Ne smijemo da izgubimo fokus ni na jedan trenutak".



Od početka sezone je vidljivo da Partizan mt:s ima probleme u organizaciji napada. I protiv Himkija, naročito u prvom poluvremenu, često se događalo da neprimjetno "iscure" 24 sekunde i da se napad završi šutom iz teške pozicije.

Džavaijeva masa, u kombinaciji sa zapanjujuće brzim radom nogu, može značajno da olakša igru crno-bijelih. Svjestan toga, u drugom poluvremenu je neprestano tražio loptu na niskom postu i podjednako uspješno poentirao "licem" i "leđima" okrenut košu.

"Uvijek ću da uradim sve što mogu da moj tim pobijedi. To ne znači da ću gledati kako da dam što više poena, 30 ili 40. Stalo mi je samo da pobijedimo i zajedno napredujemo", objasnio je nekadašnji član Toronta, Minesote i Dalasa.

"Priznajem da mi je bilo teško da igram protiv momka kakav je Bendžamin (Eze, centar Himkija), koji je stalno aktivan i ne da ti da zauzmeš poziciju u reketu. Za mene je čast da se nađem naspram takvog igrača i da kroz borbu sa njim učim i razvijam svoju igru".

Neizostavna tema poslije evroligaškog debija na domaćem terenu bila je atmosfera u hali Pionir, fenomenalna uprkos izostanku "tvrdog jezgra" navijača Partizana (nije bila istaknuta nijedna zastava).

"Publika mi je dala mnogo energije. Naježio sam se kada smo svi zajedno istrčali na centar terena", rekao je Džavai.

"Saigrači su mi najavili kakva će biti atmosfera. Sada, kada sam je osjetio na svojoj koži, tvrdim da je blagoslov igrati za ovakve navijače. Nikada ranije nisam igrao pred sličnom publikom. Za sada mi se sve ovo jako dopada".

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC