• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Prva pobjeda Majamija, Srbi skromno

Srpski košarkaši su imali sporedne uloge u svojim prvim nastupima u novoj NBA sezoni. Majami pobijedio, Boston izgubio.

 NBA: Prva pobjeda Majamija, Srbi skromno Izvor: MONDO

Majami - tim koji prati cijeli svijet zbog "velike trojke" Lebron Džejms, Dvejn Vejd i Kris Boš je pobijedio u drugoj sezonskoj utakmici. Hit je pregazio FIladelfiju kao gost, a krajnji rezultat 97:87 ne opisuje baš najbolje dešavanja na terenu, pošto je na kraju treće četvrtine Hit imao prednost od 28 poena!

Domaćin je u posljednjem kvartalu ublažio poraz, zahvaljujući dobrim partijama rezervista Vilijamsa i Tarnera koji su ubacili po 15, odnosno 16 poena.

Kod Majamija je stvar u svoje ruke preuzeo "stari gazda" Dvejn Vejd sa učinkom od 30 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Lebron Džejms je meč završio sa 16 poena, 6 skokova i 7 asistencija, dok je Kris Boš ubacio 15 poena i 7 skokova.

Srpski košarkaši skromno su započeli novu sezonu. Kapiten srpske reprezentacije Nenad Krstić je u pobjedi Oklahome nad Čikagom od 106:95 učestvovao sa 2 poena i 3 skoka.

Najbolji je očekivano bio MVP Mondobasketa Kevin Durant sa 30 poena, dok je kod Bulsa Derek Rouz ubacio 28.



Darko Miličić i Nikola Peković odigrali su prvu zajedničku NBA utakmicu. Minesota je u uzbudljivom meču izgubila od Sakramenta sa 117:116, Miličić je kao starter za 26 minuta imao učinak od 6 poena, 4 blokade i 4 skoka, dok je Peković sa klupe dodao 6 poena.

Vladimir Radmanović igrao je samo šest minuta (bez poena) za Golden Stejt koji je pobijedio Hjuston sa 132:128. Monta Elis je dominirao sa čak 46 poena kod pobjednika, dok je kod Rokitsa fantastičan bio Luis Skola sa 36 poena i 16 skokova.

Renovirani i "napaljeni" Njujork Niksi su predvođeni Amareom Stodemajerom sezonu počeli trijumfom u Torontu od 98:93.

Stodemajer je imao učinak od 19 poena i 10 skokova, dok je najefikasniji bio Čendler sa 22 poena.

Najgori tim u NBA ligi prošle sezone, Nju Džersi nagovijestio je "nove vjetrove" pošto je počeo sezonu pobjedom. Netsi su savladali Detroit sa 101:98, a najbolji je bio Lopez sa 25 koševa.

U ostalim mečevima, Portland je pobijedio Kliperse sa 98:88, Boston je poražen od oslabljenog Klivlenda sa 95:87, Atlanta je savladala Memfis sa 119:104, San Antonio je bio bolji od Indijane sa 122:109, Dalas od Šarlota 101:86 a Denver je pobijedio Jutu sa 110:88.



(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC