• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija neće imati prvaka u košarci: Jedan klub je bio protiv, a nije Zvezda

Autor mondo.rs

Bez takmičarske košarke punih sedam mjeseci. Da li je to dobro?

 KLS-Nema-kosarkaske-sezone-u-Srbiji-2019-20-nema-ni-sampiona-u-kosarci-za-2020.-godinu Izvor: MN PRESS

Talas iz Barselone brzo je zapljusnuo region i Srbiju.

Dan poslije Skupštine regionalne ABA lige, na kojoj je poslije burne rasprave donijeta odluka o prekidu sezone bez proglašenja prvaka, sastalo se i Predsjedništvo KLS sa kog je medijima poslato šturo saopštenje:

"U ovoj sezoni nema prvaka Srbije".

Možda će vas zanimati

Dodato je...

"Uz učešće i predstavnika klubova koji su izbori plasman u Superligu Srbije, Predsjedništvo je većinom glasova, uz jedan glas protiv, donijelo odluku da se otkaže Superliga i da u ovoj sezoni Srbija nema prvaka u košarci".

Potom je navedeno i kratko obrazloženje.

"Pri donošenju ove odluke Predsjedništvo je prvenstveno imalo u vidu zdravstvene razloge i opasnost od zaraze igrača i svih učesnika Superlige dok pandemija još traje i dok je virus Kovid 19 još uvijek prisutan u našoj sredini".

"Pored ovog osnovnog razloga važni argumenti su bili i preduga pauza i nepripremljenost igrača što bi predstavljalo veliku opasnost od ozbiljnih povreda, kao i činjenica da bi se igralo bez publike ili uz veoma ograničen broj gledalaca", navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor takmičenja KLS, Leon Deleon.

Ko je na sastanku u Sazonovoj bio protiv, nije navedeno, ali se iz saopštenja poslatog sa adrese Mali Kalemegdan može pretpostaviti da to nije bio zvanični šampion.

"KK Crvena zvezda mts i ovoga puta iskazuje zadovoljstvo velikim jedinstvom klubova koji su kao što je to bio slučaj tokom glasanja na Skupštini ABA lige, shvatili ozbiljnost situacije i činjenicu da igrači nisu trenirali više od dva mjeseca. Ovime je takmičarska sezona 2019-20 za KK Crvena zvezda mts i zvanično završena, a naš klub još jednom izražava žaljenje jer ona zbog objektivnih okolnosti i 'više sile' nije mogla da bude završena na terenu, gdje je naš klub imao velike ambicije i branio titule u dva takmičenja", naveli su crveno-bijeli i dodali:

"Već od danas KK Crvena zvezda okreće sa pripremama za izuzetno zahtjevnu sezonu koja nas očekuje, a o svim koracima javnost će biti blagovremeno obaviještena".

Isti stav predstavnici kluba, koji će i naredne sezone nastupati u Evroligi, imali su i dan ranije na glasanju o sudbini ABA lige u sezoni 2019-20.

S obzirom na to da su i međunarodna reprezentativna takmičenja otkazana ili pomjerena za 2021. godinu, veliki broj košarkaša i košarkašica svih uzrasta neće igrati zvanične utakmice od marta, do oktobra. Punih sedam mjeseci.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC