• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nazire se "svjetlo na kraju tunela" za ex-prvaka Evrope: "Sarajevski zet" spreman da ulaže u Bosnu!

Autor Dragan Šutvić

Pregovori su u toku

 KK Bosna dolazi američki investitor porijeklom iz BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Košarkaški klub Bosna unazad nekoliko godina ne igra značajnu ulogu u BiH.

Šampion Evrope iz 1979. godine se, zbog teške finansijske situacije, 2014. godine fuzionisao sa sarajevskim klubom Rojal kako bi se stabilizovao, ali stanje je daleko od dobrog.

Možda će vas zanimati

Pred početak ove sezone dovodilo se u pitanje i učešće u Ligi BiH zbog prilično ispražnjene kase, ali je rukovodstvo kluba uspjelo da privremeno "ugasi požar" i počne sa takmičenjem.

Međutim, prema riječima prvog čovjeka kluba Almira Bradića, postoji mogućnost da u klub uđe "prilično ozbiljan investitor".

"U pisanoj formi smo dobili pismo namjere, što dovoljno kazuje o ozbiljnosti investitora. Riječ je o čovjeku koji je, kako obično u Sjedinjenim Američkim Državama kažu, "Bosnian American" ili ti ga bosanski Amerikanac. Riječ je o čovjeku koji je uspješan biznismen u američkim okvirima i koji je itekako vezan za Sarajevo i KK Bosna, i koji je spreman investirati kako bi naš klub dosegao nekadašnji nivo", rekao je Bradić za list Faktor.

Prema njegovim riječima, neće se dogoditi nikakva promjena bilo čega što simbolizuje klub.

"Apsolutno se ništa neće promijeniti kada je riječ o grbu i ostali simbolima Bosne. Čovjek je svjestan svih tih vrijednosti. O njegovom imenu i imenu njegove kompanije još ne želim da govorim, a i ono što sam kazao u Tuzli, učinio sam u dogovoru s njim", istakao je Bradić.

Bosna bi, prema ovom planu, krenula stopama Fudbalskog kluba Sarajevo, na čijem čelu su investitori iz Vijetnama.

"Otprilike sve bi trebalo biti na tom fonu i ići nekom smjeru u kojem je to izvodljivo, s obzirom na to da je ipak malo drugačije jer se radi o domaćem čovjeku. On itekako osjeća damar Sarajeva i navijača, a ekonomske prilike u su takve kakve jesu. No, ako je suditi prema svemu, čini se da je ovo win-win situacija za sve. Klub, grad i navijači bi uskoro trebali doći na svoje. Kao svaki poslovan investitor, on želi da zna u šta ulazi. Mi smo već u procesu definisanja i u KK Bosna i u KK Royalu. Pandemija koronavirusa nas je malo usporila sve, ali ja se nadam da ćemo imati jasniju situaciju u narednih mjesec-dva, kada ćemo informisati javnost o svim dešavanjima. Iskreno, nekog roka nema, niti se treba žuriti i sve prebijati preko koljena jer je neko napokon spreman da pomogne", zaključio je predsjednik sarajevskog kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC