• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stvari su sve jasnije: Australijan open bi trebalo da se održi u februaru!

Autor Dragan Šutvić

Počeo bi osmog, a završio 21. februara 2021. godine

 Tenis Australijan open od 8. do 21. februara 2021. godine Izvor: Guliver/Quinn Rooney/Getty Images

Sve je izglednije da će prvi teniski grend slem turnir u novoj sezoni, Australijan open u Melburnu, biti održan od 8. do 21. februara 2021. godine, a igračima će biti dopušteno trenirati van njihovih hotelskih soba, objavili su u srijedu tamošnji mediji.

Za sada još uvijek nema službene potvrde promjene termina, prema kojem bi Australijan open trebao da se održi od 18. do 31. januara.

Savezna država Viktorija je već mjesec dana bez ijednog slučaja zaraze korona virusom i državni službenici su u pregovorima sa predstavnicima Teniskog saveza Australije potvrdili da će svi igrači morati da prođu proces izolacije prije nastupa na Australijan openu, te da će turnir najvjerojatnije početi nedjelju ili dvije poslije predviđenog termina.

Možda će vas zanimati

Prema navodima tamošnjih medija, izvršni direktor Saveza Kreg Tili je u poruci poslatoj igračima e-poštom potvrdio da su predstavnici vlasti u Viktoriji dopustili treniranje tokom dvonedjeljnog procesa izolacije.

"Trebalo je malo duže, ali odlična je vijest da je izgledno kako ćemo moći da održimo turnir od 8. februara. Igrači će od 15. januara morati da budu u dvonedjeljnoj izolaciji, ali se vlada Viktorije složila da je za one koji učestvuju na grend slemu potreban poseban status jer se moraju pripremati", citiran je Tili u medijskim izvještajima.

"Uslovi izolacije biće vrlo strogi, ali nakon toga će igrači moći odsjesti gdje god budu željeli, ići gdje god požele, igrati na pripremnim turnirima te onda učestvovati na Australijan openu i to pred značajnim brojem gledatelja u sjajnoj atmosferi, po prvi put nakon mnogo mjeseci", poručio je Kreg Tili.

Francuski sportski dnevnik L'Ekip prenio je opsežan plan prema za održavanje Australijan opena, prema kojem bi svi morali doći u Melbourne između 15. i 17. januara, te ostati u izolaciji do 31. januara, pri čemu niko ne bi smio, u tom dvonedjeljnom razdoblju, provesti više od pet sati izvan hotelske sobe.

Cijelo to vrijeme biće posvećeno treninzima, na terenu ili u teretani, te tretmanima kod fizioterapeuta. Sve te aktivnosti bi se održavale u izolovanim uslovima u Melburn Parku.

Iz Teniskog saveza Australije poručili su da još čekaju potvrdu svih detalja i odobrenje od vlasti Viktorije, a premijer ove savezne države Danijel Endrjuz je u srijedu izjavio da su detalji izrade procedure vezane za održavanje turnira u završnoj fazi.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC